Sam (16 jaar) in

Vaak ruzie

Hoi.
Mijn ouders zijn nu bijna een jaar gescheiden, en ik woon bij mijn vader.
Ik kon voor de scheiding ook vaak niet goed communiceren met hem, maar dat is alleen maar erger geworden.. we hebben super vaak ruzie, hij schreeuwt zodra hij thuis komt van werk en pakt al t mogelijke van me af. Ik weet niet of ik bij mn moeder kan/wil wonen, ze woont in een andere stad, ik werk hier dichtbij en ik heb hier ook wat vrienden..
Ik heb ongeveer 4 jaar zware depressie gehad, wat nu al een tijd weg is maar ik voel het weer terug komen. En zeker wanneer ik ruzie heb met m’n vader. Soms is het zo erg dat ik neigingen heb om van huis wegtelopen of erger..

Xx.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marc
Marc
5 jaren geleden

Knap dat je zo open durft te zijn Sam en een klein stukje van je gevoelens, belevenis deelt. Dat is een hele stap. Compliment. Voor iedereen is het anders en ben zelf een gescheiden vader van 3 kinderen. Wat ik als tip kan geven misschien is; Volg je hart / gevoel en wat voor jou goed voelt. Misschien betekent het dat je kiest om bij je moeder te gaan wonen (indien mogelijk en betere omstandigheden). Je zult dan wel je werk op moeten geven. Die vrienden daar kun je natuurlijk wel contact met blijven houden. (facebook etc) Klinkt misschien oudbollig,… Lees verder »

sam
sam
5 jaren geleden

Hoi femke,
Bedankt voor je reactie!
Ik woon bij mijn vader omdat dat het huis is waar ik in ben opgegroeid, m’n broers er ook wonen en (sinds kort niet meer) mijn hond.
Ik heb al n paar jaar verschillende psychologen gehad, maar voor mijn gevoel hielp dat niet zo goed..
Ik probeer ook positief tedenken over mn toekomst, inderdaad over 2 jaar het huis uit, als alles goed gaat samenwonen met mijn vriend dan, maar er is dan toch een stem die zegt “dat duurt nog zo lang, dat hou je nooit vol. “

Femke
Femke
5 jaren geleden

Hallo Sam, Super dapper dat je dit verhaal met ons deelt. Ik vind het wel echt erg om te horen dat je de depressie weer voelt terugkomen. Mag ik vragen wat de reden was waarom je bij je vader woont? Aangezien jullie nooit echt goed konden communiceren. Dat zal hij vast ook gemerkt hebben. Als ik zo jouw verhaal lees, dan denk ik dat je inderdaad goed moet nadenken over waar je zou willen wonen. Misschien kun je alvast rekening houden met de toekomst: waar en wanneer zou je willen studeren? Het hielp mij in zware tijden altijd om de… Lees verder »