Soof (17) in

Uitspraak van de rechter

Rechter doet geen uitspraak over mishandeling

Hoi, vandaag heb ik gesprek gehad met de rechter en heeft de hoorzitting plaats gevonden. Mijn ouders zijn aan het scheiden en mijn moeder en ik zijn slachtoffer van huiselijk geweld en van geestelijke mishandeling. Ik heb alles verteld aan de rechter en opgeschreven. Ook heb ik bewijsmateriaal vanuit brieven meegenomen. De mishandeling door mijn vader is vandaag geen gespreksonderwerp geweest bij de hoorzitting. Ook wordt er niks gedaan via de kinderbescherming of veilig thuis om mijn broertje die nu elke woensdag t/m vrijdag bij mijn vader woont te beschermen. Er is wel gezegd dat mijn vader mijn wensen moet respecteren en dus geen contact mag zoeken met mij. Ik weet niet wat nu de beste manier van handelen is aangezien ik wel wil dat er rechtvaardigheid komt voor mijn moeder en mijzelf en dat mijn broertje wordt beschermd. Heeft iemand enig idee? Of iets soortgelijks meegemaakt? Ik ben al met de kjrw in gesprek hierover en wacht op een antwoord. Zelf dacht ik dat het inlichten van veilig thuis of de kinderbescherming een optie zou zijn maar weet niet of dit wel het beste is. Als iemand enige tips heeft zijn die super welkom!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Amélie
6 maanden geleden

Ik ben Amélie ik ben 10 jaar en mijn tip is Als ik jou was zou ik tegen je broertje zeggen dat hij zelf naar de rechtswinkel moet En een brief schrijven en met de rechter praten ook zou ik als ik jou was een eigen advocaat nemen ook het broertje ik vind het vreselijk en ik leef met je mee En ik vind het goed van je Je broertje wil Beschermen

Bo
Bo
6 maanden geleden

Wat vervelend

Leen
6 maanden geleden

Hey Soof, Dat lijkt me heel lastig dat je op een antwoord en een oplossing wacht, maar dat die maar niet komt. Ik heb zelf geen ervaring met een rechter. Maar ik heb wel de ervaring dat het altijd goed is om er met mensen over te praten. Bijvoorbeeld met inderdaad veilig thuis en de kinderbescherming, zij hebben hier wel ervaring mee. En misschien hebben zij niet direct een oplossing, zij kunnen je misschien wel verder helpen. Ik denk dat je bij deze organisaties geen verkeerde keuze kan maken. Het klinkt misschien cliché, maar elke stap helpt je verder. Ik… Lees verder »