Lara (16) in

Twijfels over contact met vader

Ik weet niet hoeveel contact ik wil met mijn vader. Mijn ouders zijn recent gescheiden en ik moet nu kiezen wat ik wil. Ik heb nooit echt een goede relatie gehad met mijn vader, hij kijkt heel anders naar dingen en we zijn het nooit met elkaar eens waardoor we veel ruzie hebben en ik vaak gekwetst ben, daarom voelde ik me als hij thuis was ook vaak oncomfortabel. Nu woon ik alleen met mijn moeder en ik vind het fijn zo, ik hoef niet meer zo op mijn hoede te zijn. Ik heb autisme dus daar zal niet snel veel verandering in komen maar mijn vader dringt wel aan om vaker bij hem te komen ook incl blijven slapen, ik heb vaak nee gezegd omdat ik dat moeilijk vind maar er wordt niet naar mij geluisterd. Mijn vader brengt me ook naar school en zelfs dat vind ik niet meer fijn omdat er elk moment wat gezegd moet worden over de scheiding. Mijn moeder zegt dat zij er niet mee kan helpen omdat er anders gezegd wordt dat mijn moeder mij overhaalt om dit te zeggen maar dat is niet waar. Eigenlijk wil ik niet zo veel contact met mijn vader maar ik ben bang dat ik daar later spijt van ga krijgen of dat hij boos wordt en mijn moeder de schuld gaat geven. Heeft iemand tips met wat ik nu kan doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Leen
19 dagen geleden

Hey Lara, Goed dat jij je vraag deelt hier op het forum! Ik herken heel veel uit je verhaal. Al zijn mijn ouders gescheiden toen ik 5 was, zat ik voor dezelfde keuze toen ik 13 was. Mijn vader heeft mij heel veel pijn gedaan en daarom was het voor mij belangrijk om voor mezelf te kiezen en full-time bij mijn moeder te gaan wonen. Daarnaast heb ik ook een vorm van autisme en wonen op één plek gaf mij heel erg veel rust. Wel was het soms ook moeilijk. Ik vond (en vind) het nog steeds moeilijk om echt… Lees verder »

Marit
28 dagen geleden

Hi Lara. Ik heb zelf al een aantal jaar geen/ heel weinig contact met mijn vader. Wanneer er wel contact was gaf dit mij gelijk zo veel spanning. Nu ik gekozen heb om hem niet te zien heb ik hier gelukkig veel minder last van. Ik snap dat het een hele moeilijke keuze is, omdat het je vader is wil je toch loyaal aan hem blijven. Maar om toch voor mijzelf te kiezen heeft mij veel rust gegeven. En als je nu geen contact met hem wil betekend niet dat het voor altijd zo moet zijn. Wanneer je er toch… Lees verder »