Vera (jonger dan 12 jaar) in

Twee kleuters lijken het wel!

Dit weekend ga ik weer naar mijn moeder. Ik zie er tegenop. Mijn ouders praten niet met elkaar. We spreken af dat mijn vader ons, mijn broer en ik, halverwege brengt en mijn moeder haalt ons op een paarkeerplaats op. Zo ongemakkelijk, elke keer. Zo stom dat ze niet met elkaar praten. Waarom kunnen ze dat niet doen voor ons. Het zou voor ons zo veel gemakkelijker zijn. Wij moeten alles regelen.

“Zeg maar tegen je moeder” of andersom. Het zijn twee volwassenen mensen maar dat is eigenlijk niet zo. Twee kleuters lijken het wel en dan zeggen ze op de kleuterschool dat je als je ruzie hebt, het meteen goed moet maken. Waarom ouders niet? Ik heb er geen zin in om van de ene naar de andere auto te lopen. Het went gewoon niet.

Heeft iemand oplossingen want dit wil ik echt niet meer!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
M.
M.
9 jaren geleden

Hoi Vera, er staan hier al een hoop goede reacties. Ik snap dat jouw ouders verdriet hebben en boos zijn op elkaar, maar ze mogen dit niet ten koste van hun kinderen laten gaan, ik begrijp het heel goed dat je je zo voelt. Kun je het niet ter sprake brengen bij je ouders? Hoe je je voelt als dit gebeurt? Wellicht krijgen ze zo wat meer begrip voor jou, hoe vervelend dit voor jou is.

Anne Marleen
Anne Marleen
9 jaren geleden

Hoi Vera, Wat vervelend zeg! Ik vind het idee van Bigg zo slecht nog niet, alleen heb je je ouders nog wel even nodig. Dus als je het zo stellig stelt, geeft het misschien ook alleen maar meer strijd. Misschien is er de mogelijkheid om zelf te gaan reizen van je ene ouder naar de ander? Zodat er geen directe confrontatie meer is? Of dat ze je ophalen na school? Dan hoeven ze elkaar ook niet tegen te komen? Je hebt gelijk dat het oneerlijk is dat ze niet met elkaar praten en dat ze dat wel voor jullie zouden… Lees verder »

Bigg
Bigg
9 jaren geleden

Je mag gerust van je ouders eisen dat ze zich fatsoenlijk gedragen. De meeste ouders gaan prat op een ‘voorbeeldfunctie’ – en je kunt zeggen dat het probleem niet bij ‘de ander’ ligt, maar bij henzelf. Als het contact met jou ze wat waard is en ze willen dit contact met jou graag goed houden de komende jaren, dan stel je ze gewoon voor de keuze. Of ze verpesten het voor nu en de toekomst – of ze doen hun stinkende best om het voor jou werkbaar te maken. Als dat al teveel is gevraagd, dan heb je je antwoord..… Lees verder »

Mir
Mir
9 jaren geleden

Hoi Vera, Dit is zeker niet fijn. Het mag ook zeker anders zijn. Ik begrijp dat je ouders niet willen horen wat jullie zeggen en dus niet prettig vinden. Misschien dat ‘de kont tegen de krib gooien’ helpt. Maak samen met je broer een spreekwoordelijke vuist. Geef aan dat jullie niet meer naar de andere ouder gaan als het vervoer niet beter wordt geregeld. Bijv. het ene weekend rijdt moeder de keer erna rijdt vader. Een 2e optie is om een vertrouwenspersoon te zoeken, misschien wel een leerkracht of mentor op school. Misschien dat zij jullie kunnen begeleiden hoe je… Lees verder »

Meisje, 51 jaar
Meisje, 51 jaar
9 jaren geleden

Beste Vera, Dat is een verdrietig verhaal. Kun je er niet met je ouders,afzonderlijk over praten? over hoe moeilijk en verdrietig het is dat het op deze manier gaat? Ik ben zelf ook gescheiden en ik heb geen fijn contact meer met de vader van onze zoon. Maar hij komt hem wél gewoon thuis ophalen en als er dingen zijn van school bijv. overleggen we daarover. Dat is best moeilijk want ben heel boos en verdrietig en ik vind het moeilijk om mijn ex te zien. Maar het blijft wel de vader van mijn zoon. Je schrijft: “Als kinderen ruzie… Lees verder »