anoniem (14 jaar) in

Tussenin

Hallo

Mijn ouders zijn nu ongeveer 9 jaar gescheiden. Ik weet er dus niet veel meer van toen het gebeurde. Alleen dat ik moest huilen. Na de scheiding ging het niet zo goed met mijn moeder, ze was heel erg depressief. mijn vader had nog het oude huis en wij (moeder,ik,2 broers) waren naar een ander huis. Mijn vader leerde iemand kennen en hertrouwde. hij ging bij mijn stiefmoeder wonen. Door wat problemen heeft hij geen alimentatie betaald tot 4 jaar geleden. Nu moet hij nog heel veel geld betalen aan mijn moeder terwijl hij niet veel inkomsten heeft. Mijn ouders kunnen niet eens meer samen in een ruimte zijn zonder ruzie. Mijn oudste broer haat hem en heeft hem zelfs een keer geslagen. Mijn andere broer en ik gaan nu ongeveer om de 3 weken een weekend naar hem toe. Dat is wel fijn en een keer rustig. Thuis bij mama is het meestal niet zo gezellig, en als mijn moeder boos is reageert ze dit meestal af op ons. Ze zegt; ga dan toch naar je vader daar heb je het toch zo goed. En zo zegt ze nog veel meer dingen die nergens op slaan. Ik heb het liever niet over mijn vader bij mam en andersom. Ik wil geen partij kiezen voor mijn moeder of vader.
X.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Tamara
Tamara
7 jaren geleden

Ik snap wat je bedoelt, ik heb precies hetzelfde. Mijn tip is, praat erover met iemand die je vertrouwt. Dat heeft mij geholpen. Ga ook leuke dingen doen met vriendinnen. Zoals logeren ofzo. Dan ben je er niet zo mee bezig. Kies voor geen van beide, maar kies voor jezelf. Zeg wat je er van vind, maar zeg het zo dat je niemand verdriet doet. Je ouders houden van je en willen het beste voor je. Wat je moeder allemaal zegt meent ze niet. Ze is gewoon kwaad. En dat mag. Jij mag ook boos en verdrietig zijn. Dat hoort… Lees verder »

Kiki
Kiki
7 jaren geleden

Beste anoniem, Wat rot om te horen dat je al zo’n tijd in zo’n vervelende situatie zit! Probeer je niet druk te maken over de geldzaken die tussen je ouders spelen want dat is hun probleem. Uit jouw verhaal kan ik niet opmaken wat jij zelf van je vader vindt. Maar dat jou broer en moeder hem ‘niet mogen’ is erg jammer want hij is natuurlijk wel jou vader, dus mijn tip aan jou is, hoe moeilijk het ook is om je niks van je moeder en broer aan te trekken en zelf je mening te vormen over je vader.… Lees verder »