Alice (19 jaar) in

Trek het niet

Hallo allemaal,

Ik ben 19 en weet net sinds een paar weken dat mijn ouders gaan scheiden.
Ik heb het er sinds dien erg moeilijk mee: ik slaap niet, paniekaanvallen, stress en veel verdiet. Ik kan dit alleen niet uiten omdat ik voor mijn gevoel er moet zijn voor mijn jongere zusje moet zijn omdat zij het er overduidelijk heel moeilijk mee heeft. Mijn probleem is nu dat ik op kamers zit en het gevoel heb mn zusje in de steek te laten wat alleen maar leidt tot meer stress en schuldgevoelens. Ik kan het er met niemand van mijn vrienden over hebben omdat zij de scheiding van hun ouders nooit bewust mee hebben gemaakt. Ik weet niet wat ik aan moet met mijn gevoelens, wat mijn zusje en mij te wachten staat en of het ooit normaal gaat voelen. Ik trek dit zo niet langer.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bea
Bea
5 jaren geleden

Dit is wat enkele 1 ouders vinden. Kinderen 18+ zijn meerderjarigen en jong volwassenen die meer hebben aan vertrouwen in eigen kunnen en beoordeling, dan aan afsprakenlijstjes. 18 Plussers bepalen zelf wel in welke mate ze contact willen met beide ouders. Natuurlijk moet je als ouders de vinger aan de pols houden zo lang als nodig is en het beste zonodig samen overleggen als er problemen zijn of zich voordoen. Rust in de tent krijg je door relaxt om te gaan met 18 plussers door ze de kans te geven hun eigen leven op te bouwen op de wijze zoals… Lees verder »

Tessa
Tessa
5 jaren geleden

Hoi Alice, Ondanks dat ik pas 6 jaar was toen mijn ouders gingen scheiden en ik geen jongere broertjes of zusjes had op dat moment, kan ik me heel goed voorstellen dat je deze gevoelens hebt en dat je schuldig voelt. Het maakt het er dan ook niet echt gemakkelijker op dat je geen mensen om je heen hebt waar je je verhaal mee kunt delen. Heel goed dat je dan ook hier je verhaal plaatst! Genoeg mensen die hier je bericht lezen en wel weten hoe het voelt. Of het ooit normaal gaat voelen, is lastig te zeggen. Ik… Lees verder »