Danique (20) in

Toekomstbeeld

Ik heb niet echt een vraag voor advies, maar ik ben benieuwd of andere kinderen van gescheiden ouders dit ook herkennen.
Je hoort wel eens dat scheidingen van ouders later ook leiden tot scheidingen van de kinderen.
Ik zelf merk dat ik vooral de laatste tijd een heel erg pessimistisch beeld heb van de toekomst als het gaat om een langdurige, serieuze relatie. Ik weet niet of de oorzaak het gebrek van een rolmodel is, maar als ik aan de toekomst denk zie ik het alleen maar aflopen in een doffe ellende. Een soort herhaling van mijn situatie, maar dan in een andere rol.

Sinds kort denk ik dat het ook iets te maken heeft met de eigenschappen van mijn ouders waardoor ze uit elkaar zijn gegaan die ik in mijzelf herken.

Dus na deze introductie een aantal vragen:
– Hoe denken jullie over het succes van jullie toekomstige relaties?
– Herkennen jullie ook de slechte eigenschappen van jullie ouders in jezelf? Hoe beïnvloedt dit jullie toekomstbeeld?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Gerjan
9 maanden geleden

Hee Danique, wat leuk dat je deze vragen hier stelt aan ons. Ik herken een aantal dingen in jouw verhaal. Ik ben veel onzeker en negatief geweest over de eigenschappen die ik van mijn ouders heb. Ik heb mijn vader heel lang niet gezien en kon daarom ook de eigenschappen niet herkennen. Ikzelf begin nu enkele eigenschappen te herkennen, goed en slecht. Het mooie aan het herkennen, is dat je er bewust van bent dat je die eigenschappen hebt. Je kan er niks aan doen dat je ze hebt van je ouders, wel kun je er mee omgaan en het… Lees verder »

Sabine
9 maanden geleden

Hoi Lieve Danique, Wow, jouw verhaal komt binnen. Dit is echt exact hoe ik mij ook lange tijd heb gevoeld. Ik heb het toen, net als jij, met Villa Pinedo gedeeld en voor mij veranderde er daarna veel. Goed dat jij Villa Pinedo ook weet te vinden met jouw vragen! Na de scheiding van mijn ouders zag mijn toekomstbeeld qua relaties er uit dat ik in een leuk klein huisje zou wonen samen met mijn hond zonder partner. En uiteindelijk was ik met dat beeld gelukkig want ik ging gewoon lekker voor mijn eigen geluk zorgen. Daar had ik niemand… Lees verder »