anoniempje (14 jaar) in

Tips voor ouders

Beste ouders die gaan of al gescheiden zijn,
Mijn ouders zijn ook gescheiden maar al toen ik heel jong was. Als je ouders gaan scheiden is het zowiezo niet leuk. Daarom zou ik graag tips willen geven voor tijdens en na de scheiding;

1. Als er sprake is van ruzie thuis, ruzie dan niet waar jullie kinderen bij zijn.
2. Kinderen voelen de spanning dus het is belangrijk om erover te praten, ook na de scheiding zou het fijn voor het kind zijn om over de situatie te praten.
3. Zorg dat het kind allebei de ouders blijft zien, tenzij het kind dat niet wilt. Ookal is uw kind misschien een paar maanden oud is het erg belangrijk. Ik ken namelijk mijn eigen vader niet maar verlang wel naar mijn vader.
4. Als u een nieuwe partner hebt kan het zijn dat uw kind dat niet zo leuk vind dus praat ook daar regelmatig over.

Dit zijn eigenlijk de tips die ik het belangrijkst vind.
Groetjes, anoniempje

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Yannick
Yannick
5 jaren geleden

Hoi!

Bedankt voor de bericht. Ik vind het moedig en super van je dat je dit zo omschrijft op de website. Dit kan ervoor zorgen dat ouders weer goed inzicht krijgen in de situatie thuis.

Ruziën waar het kind/de kinderen bij zijn is inderdaad ‘not done’, goed dat je dat nog eens benadrukt! En praten is inderdaad áltijd belangrijk. Blijven communiceren, blijven verwerken:-)

Wat vervelend voor je dat je je eigen vader niet kent, dat lijkt me een aparte situatie. Het is aan de ouders zelf om contact te zoeken (en te houden) met hun kind

Liefs,

Yannick

Evi
Evi
5 jaren geleden

Hoi anoniempje, Bedankt voor je goede tips! Ik denk dat het heel belangrijk is om geen ruzie te maken waar kinderen bij zijn en dat ouders open staan voor hun kinderen en met hen over de (nieuwe) situatie praten. Wat jammer dat jij je vader eigen vader niet kent! Ik snap dat ke daar wel naar verlangt, het is toch je vader. Je bent een deel van hem om zo maar te zeggen. Heb je er wel eens over nagedacht om contact met te zoeken? Nu of in de toekomst bijvoorbeeld. Mocht je daar ooit advies of tips over willen… Lees verder »