Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Tips voor meer zelfvertrouwen

Lena, 12 jaar

Mijn oudersStiefoudersGedachten en gevoelensSteun
Halo iedereen ik ben Lena .ik voel me rap geraakt en verveel me ook best snel. Hebben jullie tips om meer zelf vertrouwen te krijgen .En als je papa een nieuw lief heeft.
OF

Reacties (4)

Noa

21 jaar

4 maanden geleden

Hey lieve Lena, wat fijn dat je het forum hebt gevonden en hier je vraag stelt! Je geeft aan dat je snel geraakt bent. Ik herken hierin heel erg wat je zegt. Als iemand namelijk iets tegen mij zegt wat ik bijvoorbeeld niet goed doe, kan ik dit heel erg op mijzelf trekken en daar de hele dag over nadenken. Ik krijg dan het idee dat ik alles verkeerd doe en mijn vertrouwen in mijzelf is dan zo goed als weg. Wat mij hierin heel erg heeft geholpen is om te bedenken dat we allemaal mensen zijn en allemaal wel eens iets niet goed doen. Dat iemand dit benoemt is juist een hele mooie kans om jezelf hierin te verbeteren. Je hoeft dit dus niet te zien als iets vervelends, maar juist als iets om voor jezelf hieraan te werken.

Om meer zelfvertrouwen te krijgen hebben een paar dingen voor mij geholpen. Zo bijvoorbeeld om vaker tegen jezelf te zeggen dat je iets goed doet. Schrijf bijvoorbeeld voor jezelf 1 ding per dag op wat je die dag goed hebt gedaan. Hierdoor krijg je steeds meer door dat je dingen echt goed doet, want ik weet zeker dat jij dat ook doet!! Verder helpt het mij ook om mij niet te vergelijken met anderen. Ik zie eruit hoe ik eruit zie en hoe anderen eruit zien heeft daar eigenlijk niets mee te maken. Proberen van jezelf te houden hoe je bent kan je helpen om ook te vinden dat dat meer dan genoeg is, denk je dat jou dit lukt om zo te denken? Je bent namelijk goed zoals je bent, echt waar ❤️

Verder heeft je vader een nieuwe liefde als ik het goed begrijp. Mocht je dit lastig vinden kan het helpen om hier met je vader over te praten. Geef bijvoorbeeld aan dat je het te snel vindt gaan of dat je haar juist wel wilt ontmoeten. Kan je daarover praten met je vader? Tot slot voor eigenlijk alles waar je mee zit kan het helpen om deze dingen ergens op te schrijven. Misschien heb je een dagboekje waarin je dit kan doen of een mooi schriftje. Op die manier is het iets meer uit je hoofd en kan je er hopelijk ook iets minder aan denken. Denk je dat je hier iets mee kan?

Mocht je nog vragen hebben mag je deze altijd hieronder stellen! Ik wens je heel veel succes en heel veel liefs, Noa

jebentgoedzoalsjebent

0

Gwyneth

0

3 maanden geleden

Hoi Lena, wat goed dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en super dapper dat je je vraag hier durft te stellen! Ik herken mezelf in het snel geraakt worden. Dit staat mij ook vaak in de weg, maar het helpt mij heel erg om te bedenken dat dit mij als persoon maakt en dat het ook voordelen heeft. Zo kan het heel erg opluchten om gewoon even te huilen en kan ik ook ontzettend blij van iets worden.

Het helpt dus heel erg om het van jezelf te accepteren en in te zien dat het jou Lena maakt. Dat is hetzelfde met het hebben van zelfvertrouwen. Het is niet erg dat je op dit moment misschien minder zelfvertrouwen hebt, maar je moet zien dat het bij de Lena van nu hoort. Je mag hierin juist heel lief voor jezelf zijn!

Weet dat je ook altijd een buddy kunt aanvragen bij Villa Pinedo. Dit is iemand die, net als jij, ook gescheiden ouders heeft en graag wil luisteren naar je verhaal. Het delen van je gevoelens kan enorm opluchten!

Liefs Gwyneth

0

Puck

24 jaar

3 maanden geleden

Hey Lena, Puck hier!

Wat dapper dat jij jouw gevoel en vraag hier op het Forum van Villa Pinedo hebt gedeeld.

Ik herken mij heel erg in wat je schrijft, ik ben soms namelijk ook snel geraakt. Bijvoorbeeld wanneer ik iets hoor of zie, weer aan iets terugdenkt of mij ergens zorgen over maak. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren geleerd dat dit heel normaal is en dat het echt kan opluchten als je jouw gevoelens met anderen deelt. Ik merkte dan dat ik niet de enige was die met dit soort dingen zat en door die herkenning voelde ik ook veel steun.

Ik wil je daarom meegeven dat het juist super dapper is om anderen een kijkje te geven in jouw hoofd en hart, maar doe dit vooral op het moment dat jij er klaar voor bent. Niks moet. Wat je hierbij kan helpen is om alles eerst eens voor jezelf op te schrijven en door te lezen. Hoe is dat voor je? Lucht het op of voel heb je toch meer de behoefte om het met iemand te delen? Wil je alleen een luisterend oor of ook tips en advies?

Mocht je het nog spannend vinden om je gevoelens en gedachtes te delen in je directe omgeving, weet dat je je dan ook kunt aanmelden voor een Online Buddy van Villa Pinedo! Hij of zij heeft ook gescheiden ouders, heeft daardoor goede tips en biedt jou een luisterend oor!

Kwetsbaar zijn is juist heel krachtig en daarmee ben je ook een voorbeeld voor anderen! Hopelijk merk je hierdoor ook dat je zelfverzekerder wordt. Jij bent het helemaal waard, lieve Lena! ✨

Ook schrijf je dat jouw vader een nieuwe lief heeft. Dat is ook iets wat ik herken! Mijn vader kreeg ongeveer 2 jaar na de scheiding een nieuwe vriendin. Ik moest er zo aan wennen, had jij dat ook? Ze kwam ineens veel bij ons thuis en ze waren best klef, dat vond ik niet zo fijn. Na een tijdje had ik de moed verzameld om dit te vertellen tegen mijn vader en gelukkig kon hij er daarna meer rekening mee houden!

Mijn gevoel uitspreken hielp dus ook in deze situatie. Alleen al voor mezelf, omdat het heel erg kan opluchten om het te delen! Voelde jij ook opluchting toen je hierover schreef op het Forum? Ik hoop het wel!

Ik wens je veel kracht toe, Lena! Je kan het.

Liefs en een knuffel door het scherm heen van Puck

0

Marylene

12 jaar

2 maanden geleden

Hey Lena mijn ouders zijn nu ook al iets van 5 jaar gescheiden ik heb er nog steeds heel veel last van maar wat ik vaak doe is met vriendinnen praten die ook bijvoorbeeld gescheiden ouders hebben of hele rustige muziek maken of luisteren! Praten en of opschrijven helpt meestal!

Je bent zo goed als je nu bent!! Vergeet dit NIET

0

respond to letter