Ghislaine (24) in

Tips corona

Hallo lieve forumleden,

Waarschijnlijk zitten velen van jullie nu in hetzelfde schuitje: zoveel mogelijk thuis vanwege de corona-situatie. Dat is natuurlijk niet heel fijn als je uit een gezin komt waar ruzie is of wanneer je een ouder moet missen op dit moment. Toch is het even niet anders op dit moment. We moeten er dus het beste van zien te maken!

Hoe zorgen jullie ervoor dat je van je kamer een fijn plekje maakt voor jezelf, waar je tot rust kan komen? Deel je tips hier met elkaar.

Ik heb om te beginnen drie dingen die ik elke dag doe om zo goed in mijn vel te blijven zitten:

1. Ik ga twee keer per dag lekker een stukje wandelen alleen.

Dit doe ik in de avond zonder telefoon, om mijn gedachten even te kunnen verwerken en in de ochtend met een lekker vrolijk muziekje, om energie te krijgen voor mijn dag!

2. Ik laat de hond van mijn buurvrouw uit.

Dit hondje geeft mij veel liefde en afleiding. Ook help ik de buurvrouw er mee. Zij is oud en vind het nu een beetje spannend om naar buiten te gaan.

3. Ik zorg ervoor dat mijn kamer een fijne plek is.

Omdat ik toch tijd over heb, heb ik mijn kamer heel goed schoongemaakt, kaarsjes neergezet en mooie plantjes. Het is voor mij zo een heel fijne plek om te zijn.

Wat zijn jullie tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Myrthe
1 jaar geleden

Hey Ghislaine! Wat een leuke vraag en ik vind het zelf ook fijn om jouw tips te lezen, dan heb ik ook weer een beetje inspiratie! Ik denk dat veel kinderen en jongeren op dit forum veel aan de tips zullen hebben dus ik heb ook een lijstje gemaakt. Hopelijk haal jij er ook inspiratie uit! 1. Zoek een nieuwe hobby: toen ik erachter kwam dat de quarantaine nog een langere tijd gaat duren ben ik opzoek gegaan naar nieuwe hobby’s. Denk aan tekenen, schilderen, knutselen, een instrument spelen, een nieuwe taal proberen te leren door YoutTube filmpjes te kijken… Lees verder »

Kaylee
1 jaar geleden

Hoi Ghislaine, Wat super dat je deze tips met iedereen wil delen en wat een goede tips. Ik denk dat veel kinderen hier heel dankbaar voor zijn. Ik zelf ga ook vaak een stuk wandelen, heerlijk. Het werkt voor mij ook goed. Ook heb ik gezorgd dat ik de plek waar ik woon helemaal gezellig gemaakt heb. Dat werkt echt heel goed. Ik heb ook een paar tips die voor mij werken: 1. Kijk naar wat je normaal altijd leuk vind en hoe je dat nu alsnog kan doen (maar dan anders). Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om te… Lees verder »

Manon
1 jaar geleden

Hey lieve Ghislaine, Wat een super toffe vraag en wow, wat een fijne tips! Ik loop de afgelopen tijd wel vaker naar buiten om gewoon even een luchtje te scheppen. Dat is ook meteen een momentje voor mezelf. Als het thuis even te veel is en iedereen gespannen is, loop ik graag een blokje om met mijn eigen muziek op. Ook heb ik ervoor gezorgd dat mijn kamer als een fijne ruimte voelt. Ik heb net als jou een grote schoonmaak gehouden. Je bent dan weer lekker bezig en het voelt zo belonend als je er mee klaar bent. Hier… Lees verder »