Nina (16) in

Strijd om alimentatie

Mijn ouders zijn al heel lang gescheiden maar toch maken ze ruzie over de alimentatie, mijn moeder vindt dat mijn vader niet genoeg bijdraagt en wilt dat ik hier ook wat van zeg tegen hem. Alleen, ik wil hier niet tussen zitten. Toch is het oneerlijk voor mijn moeder omdat zij toch wel meer bijdraagt aan mij dan mijn vader. En mijn moeder kan dit niet alleen. Zij is al in jarenlange strijd over de alimentatie zonder succes. Ze gelooft erin dat als ik er wat van zeg dat hij dan de alimentatie zal verhogen, of meer zal bijdragen. Ze zegt dat als ik me hier niet over uitspreek dat ik beter bij hem kan wonen maar dat wil ik niet. En als hij het niet verhoogt ik beter hem niet kan zien omdat hij toch niet bijdraagt. Maar m’n vader gelooft erin niemand onrecht aan te doen. Elke keer als ik het woord ‘mama’ bij mijn vader hoor of het woord ‘papa’ bij mijn moeder moet ik bijna overgeven en voel ik me de rest van de dag onwel. Ik weet nu niet wat ik moet doen. Help?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Fabiënne
1 maand geleden

Lieve Nina, Wat sterk van je dat je dit met ons deelt! De ruzie om alimentatie en jouw gevoel dat je er tussenin zit… wat vervelend voor je! Ik denk dat bijna elk kind van gescheiden ouders wel eens het gevoel heeft er tussenin te zitten, dat hij/zij een kant moet kiezen. En de één ervaart dat meer dan de ander. Ik herken jouw gevoelens erg goed, omdat mijn ouders een hele lange tijd ruzie hadden na hun scheiding, en aan mij goed lieten merken dat ze elkaar niet aardig vonden. ”Wil je tegen je vader zeggen dat …?” of… Lees verder »

(null)
(null)
1 maand geleden

hee tis niet jou besluit dat je ouders gingen scheiden … zeg tegen je moeder hoe je erover voelt en kijk dan veder

Bente
1 maand geleden

Hee Nina, Wat een heel erg moeilijke situatie zit jij in zeg! Je vertelt dat je moeder vindt dat je vader meer alimentatie moet betalen en dat ze jou vraagt om daar wat van te zeggen tegen je vader. Ik heb zelf ook veel tussen mijn ouders in gestaan en toen ik 17 was heb ik bemiddeld over de alimentatie omdat mijn ouders er samen niet uitkwamen. Uiteindelijk waren we tot een afspraak gekomen, maar later zei mijn moeder ineens dat die afspraak niet klopte. Ze zei toen dat ik het met papa moest oplossen en dat ze kleedgeld zou… Lees verder »