Lisa (12) in

Stress van wisselen

Mijn ouders zijn nu ongeveer anderhalf jaar gescheiden en ik kan er opzich prima mee omgaan behalve dat ik bizar veel stress krijg van het wisselen elke week, van vader naar moeder of andersom. Nu ik op het middelbaar zit heb ik ook steeds meer spullen en ik word er oprecht gek van dat elke week na de tennis tte moeten inpakken. Ik begin te denken dat ik graag op een plek wil wonen, bij voorkeur mijn moeder maar ik ben heel bang dat ik mijn vader hier heel erg mee zou kwetsen. Ook omdat ik het absoluut nog goed en leuk heb met hem, het is echt niet zo dat ik hem niet meer wil zien. Alleen omddat hij vaak negatief is en erg op zichzelf en mijn moeder ongeveer het tegenovergestelde heb ik voorkeur aan mijn moeder maar ik weet eigenlijk niet goed wat ik moet doen : (
Heeft iemand raad ?..

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Meike
Meike
1 jaar geleden

hoihoi Toen mijn ouders gescheiden zijn was ik 10 jaar en toen woonde ik om de week bij mijn vader en andersom. Net zoals jij vond ik dat best een gedoe worden met alle spullen, zodra ik naar de middelbare school ging gaf mij dit te veel stress. Ik ben toen met mijn moeder in gesprek gegaan omdat ik net als jij volgens mij het erg goed kan vinden met mijn moeder. Zij zei toen tegen mij dat ze vond dat ik moest doen waar ik me het beste bij voelde, toen ik mijn besluit samen met mijn moeder had… Lees verder »

Sandra
1 jaar geleden

Hoihoi Lisa, Fijn dat je dit wil delen op het forum! Ik kan me heel goed voorstellen dat je stress krijgt van het elke keer inpakken en wisselen elke week! Zelf woonde ik vroeger bij mijn moeder en ging ik om het weekend naar mijn vader. Dit was zo omdat dat gewoon zo geregeld was in die tijd, maar ik vond dat eigenlijk lange tijd prima. Ook omdat ik dan inderdaad niet elke week weer alles moest mee verhuizen. Is dit iets wat jou ook fijn lijkt? Of misschien dat je dan bij je moeder kan wonen en elk weekend… Lees verder »

Amber
Amber
1 jaar geleden

Hi Lisa! Wat goed dat je jouw vraag hier met ons wil delen op het forum van Villa Pinedo. Jij beschrijft een situatie en dilemma wat voor mijn gevoel heel vaak voorkomt. Ik begrijp en herken jouw situatie in ieder geval heel erg! Toen ik nog thuis woonde toen ik op de middelbare school zat, vond ik het ook heel erg vervelend om op vrijdagmiddag weer mijn tas in te moeten pakken om naar mijn vader te gaan. Dat maakte het voor mij al eigenlijk niet meer leuk om naar mijn vader te gaan: het weekendje weg bij papa begon… Lees verder »

Hannah
1 jaar geleden

Hooi Lisa! Wat goed dat je geschreven hebt, ik denk dat heel veel kinderen het moeilijk vinden om zoiets tegen hun ouders te zeggen. Ik begrijp je helemaal, je wilt je vader niet kwetsen maar je wilt ook niet meer zoveel stress hebben. Ik wil je eerst vertellen dat het helemaal niet erg is dat je liever bij je moeder wilt wonen, jouw ouders willen jou waarschijnlijk zo gelukkig mogelijk zien, ook als dat ten koste gaat van de tijd die je bij de een of de ander bent. Je hoeft je niet te verontschuldigen voor je gevoel, dus ik… Lees verder »