Danique (11) in

Stiefzusje

Ik heb een vraag: ik heb een stiefzusje van negen en ik kan niet zo vaak alleen zijn want zij wil alleen maar bij mij zijn wat moet ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Hilde
11 maanden geleden

Hoi Danique, Ik herken je verhaal wel een beetje! Mijn vader had een aantal jaar een relatie (die is inmiddels voorbij), en toen hadden mijn zusje en ik een stiefbroertje en een stiefzusje. Daar gingen maar 1x in de twee weken heen, dus als we daar waren dan was er ook helemaal geen tijd en plek om alleen te zijn. Hoe vaak zie jij je stiefzusje? Wonen jullie bij elkaar? Ik kan me wel voorstellen dat als ze elke dag allen maar bij jou wil zijn, dat je daar geen zin in hebt. Hoe reageert ze als je zegt dat… Lees verder »

Vivian
11 maanden geleden

Lieve Danique, Dank je wel voor jouw berichtje, wat fijn dat je het forum hebt gevonden! Ik zie dat je van Debby al een bericht hebt gekregen, wat fijn! Ik herken me voor een deel in jouw situatie. Ik had geen (stief)zusjes of (stief)broertjes, maar ik vond het als kind altijd al fijn om af en toe ook een gewoon alleen iets te kunnen doen. Dan kon ik bijvoorbeeld kleuren, een boek lezen of even lekker tv kijken. Ik vond het ook gezellig om met vrienden of neefjes en nichtjes dingen te doen, maar als ik dan naar een feestje… Lees verder »

Debby
11 maanden geleden

Lieve Danique, Wat onwijs goed dat jij deze vraag stelt op het Forum! Ik vind het echt heel dapper van je :). Zelf herken ik jou verhaal ook. Bij mij ging het namelijk zo: Toen ik om het weekend naar mijn vader ging, had ik daar een stiefzusje. Zij had zelf drie broers, dus zij vond het leuk om telkens als ik er was met mij om te gaan. Ze wilde dan bijvoorbeeld spelletjes met mij doen, m’n haren doen of samen buiten spelen. Ons leeftijdsverschil was wel iets groter, maar het ging eigenlijk wel prima. In het begin deed… Lees verder »