Anoniem:) (15) in

Stiefvader niet aardig

Hoiiii, mijn ouders zijn al 13 jaar uit elkaar. Ik ben nu 15. Ik heb een stiefvader die al 10 jaar bij ons woont, maar ik vond hem vanaf het begin dat hij bij ons kwam al niet zo aardig. Na 3/4 jaar vond ik het wel prima met hem. Maar nu irriteer me ik echt aan hem. Hij maakt m’n vader zwart en zegt slechte dingen over van alles. En hij schuift alle schuld of taken naar mij, terwijl hij zelf ook dochters heeft die bij ons wonen. Heeft iemand een tip of advies?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
ponylover
1 maand geleden

ik ben pas verhuisd naar mijn moeders vriendje, en ik vind hem strontvervelend ik leef met je mee

Romee
1 maand geleden

Lieve Anoniem, Wat dapper van je dat je jouw verhaal op het Forum hebt durven delen! Zelf herken ik mij heel erg in jouw situatie en ik wil dan ook graag mijn verhaal en ervaring met jou delen. Toen ik vier jaar oud was gingen mijn ouders uit elkaar. De reden voor de scheiding was dat mijn vader vreemdging met mijn stiefmoeder tijdens de zwangerschap van mijn moeder. Aangezien mijn vader direct met mijn stiefmoeder ging samenwonen werd ik vrij snel aan haar voorgesteld. Net als jij vond ik het vanaf het begin moeilijk om met haar op te schieten… Lees verder »

Jelte
Jelte
1 maand geleden

hallo ik leef met je mee ik ben nu 12 en mijn ouders zijn gescheiden sinds mijn 4de wat naar dat je stiefvader zo doet ik wil je heel even laten weten dat je niet de enige bent mijn stiefmoeder die zegt ook telkens nare dingen over mijn moeder ik wil vragen aan jou welke nare dingen ze bijvoorbeeld zegt en wat bij mij heel erg helpt altijd is gewoon naar buiten gaan en dan bij voorbeeld tegen een boom ofzo schelden zodat je je boosheid even kwijt raakt als er nog wat anders is kun je het tegen me… Lees verder »

Lisa
1 maand geleden

Lieve Anoniem, Wat goed dat je dit hebt gedeeld op het forum. Ik snap heel goed dat deze situatie lastig voor je is. Het is niet leuk als er slechte dingen over je vader worden gezegd, hij is ten slotte wel jouw vader. Ik kan me ook voorstellen dat het vervelend is dat alle schuld en taken naar jou worden geschoven terwijl zijn dochters er ook wonen, dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk tegenover jou. Zelf heb ik ook een stiefvader waar ik niet goed mee op kan schieten. Hij is al zo’n 17 jaar in mijn leven, ik heb… Lees verder »