Lisa (16) in

Stiefmoeder bepaalt alles

Hoi hoi!

Een keer in de twee weken zijn mijn broertje en ik een weekend bij mijn vader en zijn vrouw. Als we daar zijn, heb ik het gevoel dat mijn stiefmoeder alles bepaalt en ik geen mening mag hebben. Als we daar op vrijdagavond aankomen zegt ze bijvoorbeeld: we gaan morgen dit doen en zondag dat, zonder dat ze dit met ons overlegt. Soms heb ik namelijk helemaal geen zin om die dingen te gaan doen, maar zeg ik er niks van omdat ik bang ben dat dat niet goed is. Ik vind het erg lastig om mijn eigen mening te uiten bij mijn vader thuis, omdat hij me daarin ook niet steunt. Alles wat mijn stiefmoeder zegt lijkt voor hem goed te zijn en hij kijkt niet naar wat mijn broertje en ik graag willen doen. Hebben jullie hier ervaring mee en kunnen jullie mij hierbij helpen?

Liefs Lisa

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Laura
Laura
4 maanden geleden

Hey lieve Lisa, wat fijn dat je het forum op Villa Pinedo hebt gevonden 🙂 En heel moedig van je dat je dit deelt. Jeetje dat klinkt als een vervelende situatie. Ik zou me denk ik precies zoals jij voelen. Het is natuurlijk niet helemaal eerlijk dat jouw stiefmoeder alles bepaalt en je daardoor ook het gevoel hebt dat je je mening niet kan uiten. Het is belangrijk dat jij je gevoelens en mening kwijt kan, al helemaal in je eigen thuis! Dat je hier iets aan wil veranderen snap ik dan ook volkomen. Ik denk dat het een goede… Lees verder »

Joost
4 maanden geleden

Hoi Lisa, Allereerst wil je bedanken voor het opzoeken van ons forum, fijn dat je ons hebt weten te vinden. Zelf heb ik ook een stiefmoeder gehad die in haar keuzes altijd gesteund werd door mijn vader, daardoor herken ik heel erg dat jij het gevoel krijgt dat jij en je broertje er dan even alleen voor staan. Ik lees ook terug dat je het lastig vindt om je mening te uiten bij je vader thuis, dit lijkt me ook lastig als je stiefmoeder er ook is.Zeker als je daarvan het gevoel krijgt dat je niet zoveel goed kan zeggen.… Lees verder »