lente (13) in

Stiefmoeder bemoeit zich

mijn stiefmoeder doet alsof ze mn moeder is en bemoeit zich overal mee. mn vader is door haar een heel ander persoon geworden. ik wil graag helemaal bij mn moeder gaan wonen, maar ze zegt dat dat niet makkelijk geregeld kan worden. wat moet ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Romee
25 dagen geleden

Lieve Lente, Wat onwijs dapper van je dat je deze vraag op het Forum hebt durven stellen! Zelf herken ik mij ontzettend in jouw situatie. Mijn stiefmoeder bemoeide zich ook veel met mij en er waren ineens hele andere regels thuis. Wat mij toen erg geholpen heeft is om een brief te schrijven over mijn gevoelens en deze aan mijn vader te geven. Ik vond het erg lastig om met hem in gesprek te gaan en durfde dit niet zo goed. Het was voor mij fijn het op te kunnen schrijven. Mogelijk kan jij ook op papier zetten hoe jij… Lees verder »

Julie
26 dagen geleden

Hoi lieve Lente! Knap dat je jouw situatie durft te delen op het forum, wij willen jou graag helpen. Ik lees dat je de thuissituatie bij je vader niet prettig vindt omdat je stiefmoeder zich gedraagt alsof ze je echte moeder is. Dat is heel erg vervelend en ik kan me daar goed in inleven. Toen mijn ouders gingen scheiden, ging mijn vader heel snel samenwonen met zijn nieuwe partner. Zij bemoeide zich ook overal mee omdat ze dacht dat we een happy family waren geworden. Terwijl ik nog tijd nodig had om aan haar te wennen. Ik heb dit… Lees verder »