Noof (10) in

Schuldig voelen

Hoi,
Mijn moeder heeft een nieuwe vriend en mijn vader is daar heel boos om en hij praat heel lelijk over hem. Hij zegt dat we niet in de buurt mogen komen van hem en dat we dan zijn kinderen niet meer zijn. Eigenlijk vind ik de nieuwe vriend van mijn moeder heel aardig. Ik voel me dan heel slecht tegenover mijn vader. Wat moet ik doen?
Groetjes

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elien
22 dagen geleden

Dag lieve Noor, Wat goed dat je het forum hebt gevonden. Dat lijkt me geen fijne situatie om on te zitten. Je mag de nieuwe vriend van je moeder zeker ook graag hebben. Daar is niets mis mee. Na de scheiding van mijn ouders had mijn vader ook al snel een vriendin. Mijn mama had het daar heel moeilijk mee. Ik denk dat mijn mama toen de scheiding nog niet verwerkt had waardoor het voor haar moeilijk is om mijn papa met iemand anders te zien. Ik zou eens met je papa proberen te praten. Wat voel je als je… Lees verder »

Floor
23 dagen geleden

Hoi Noof, wat dapper dat je hier je verhaal wil delen! En ik sluit me ook helemaal aan bij wat de rest al heeft gezegd. Toen ik 12 jaar was gingen mijn ouders ook scheiden. Mijn moeder praatte soms heel lelijk over mijn vader, terwijl ik het juist heel leuk had bij mijn vader! Ik stond enorm tussen mijn ouders en ik durfde niet meer tegen mijn moeder te vertellen hoe het bij mijn vader was geweest. Op een gegeven moment zat het me zo hoog, dat ik boos en verdrietig was geworden bij mijn moeder. Mijn moeder was hier… Lees verder »

Hannah
24 dagen geleden

Hallo Noof, wat goed dat je ons een bericht hebt gestuurd! Dat klinkt als een hele nare situatie om in te zijn, een scheiding alleen kan al erg vervelend zijn en dan wil je dit er niet ook nog bij hebben. Wanneer je ouders scheiden kan het erg wennen zijn en daar moet jij als kind alle tijd voor kunnen nemen. Dat is zonder ‘lastige’ vaders of moeders al moeilijk genoeg en wat je vader zegt maakt het niet veel makkelijker. Toen mijn moeder een nieuwe vriend kreeg voelde ik mij eerst heel schuldig naar mijn vader toe. Het heeft… Lees verder »

Hester
24 dagen geleden

Hoi lieve Noof, Wat ontzettend vervelend om te lezen. Ik denk dat je vader het moeilijk vindt dat je moeder een nieuwe vriend heeft. Dat mag natuurlijk ook, het is ook lastig om dat te accepteren, maar dat betekent niet dat je vader van jou mag eisen dat je een keuze maakt. Dat kun je hem ook uitleggen, misschien zo: ”Pap, ik begrijp dat je het lastig vindt dat mam een nieuwe vriend heeft. Misschien moet je daar aan wennen. Ik vind hem aardig en ik vind het fijn dat mam hem ook aardig vind. Dat gun ik haar. Ik… Lees verder »

Aura
24 dagen geleden

Zeg het gewoon tegen je vader, Probeer het maar gewoon. Nooit geschoten is altijd mis

Tara
25 dagen geleden

Hi Noof,

Wat moeilijk! Knap dat je dat durft te delen ook.

Ik heb zelf iets soortgelijks meegemaakt met mijn vader en moeder. Wat ik altijd deed was eerlijk zeggen dat ik het niet fijn vond en niet ging kiezen. En dat mijn ouders het zelf moesten “uitvechten”.

Nu kan ik me voorstellen dat dat best lastig is, maar je hoeft je niet schuldig te voelen. Jij hebt er ook niet voor gekozen! En het is juist fijn dat je moeder een leuke, aardige vriend heeft.

groetjes,
Tara