Jaimy (18 jaar) in

Voelt lullig voor mijn moeder en broer.

Hooi!

Mijn vader en mijn stiefmoeder hebben gevraagd of ik een weekend met hun weg wil. Super leuk natuurlijk, want we gaan naar Ameland en dan mag mijn vriendje ook mee :)! Het enige punt is dat ik het moeilijk vind omdat het ter ere is van hun ‘12,5 jarig huwelijk’.

Ik vind het lullig voor mijn moeder, dus haar heb ik niks gezegd, maar vind het ook leuk om een weekendje weg te gaan. Zo probeer ik het ook maar te zien en niet met welke reden het is. Ik ben van plan om ook niet het hele weekend te gaan, maar dan alleen van vrijdag op zaterdag, maar eigenlijk doe ik dat als een soort compensatie..

Wat ik dan ook nog lullig vind is dat mijn broer niet mee kan.. Hij heeft geen contact meer met mijn vader, maar ik heb nog wel contact met hem…

Heeft iemand tips en ideeën over hoe ik dit aan moet pakken?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Mieke
Mieke
8 jaren geleden

Hoi! Wees eerlijk naar je moeder toe. Dat is het allerbelangrijkste! Je moeder vind het 100x fijner als je hier open en eerlijk over bent, dan dat je dit voor je houdt en zelf met je gevoelens worstelt. Zeg tegen haar dat je door je vader bent uitgenodigd voor 12,5 jaar huwelijksfeest en ga gewoon het hele weekend heen. Vertel haar dat je er eerst mee zat om het haar te vertellen, omdat je niet wist hoe zij zich er over zou voelen, maar dat je het nu toch aan haar vertelt omdat je eerlijk wilt zijn. Je hoeft je… Lees verder »

C.
C.
8 jaren geleden

Komt nogal flauw over van je vader dat hij jullie voor een feestje vanwege zijn 12,5 jaar tweede huwelijk uitnodigt. Dat is inderdaad iets van hun tweeën en juist niet een feestje voor jou. Eerlijker is als hij jou en je vriendje gewoon op een ander moment meeneemt voor een leuk weekend.

Caroline Franssen
Caroline Franssen
8 jaren geleden

Misschien vind je me een beetje een oude taart om op je te reageren, maar ik wil je toch wat zeggen. Eigenlijk zou je moeder je horen te gunnen dat je ALLES neemt van je vader wat hij aan je te geven heeft. Jij hoeft niets te compenseren en jij bent niet verantwoordelijk voor de gevoelens van jouw moeder. Dus mijn advies is: het hele weekend gaan, het over de telefoon zeggen tegen je moeder en dan snel weer ophangen zodat je niet met haar gevoel hoeft te dealen. Je kunt de pijn van je moeder niet verzachten als jij… Lees verder »