Annelou (19) in

Schuld andere ouder

Hoi allemaal,
mijn ouders zijn al bijna 15 jaar gescheiden. Je zou denken dat ze inmiddels wel door moeten zijn gegaan met hun leven. Voor mijn moeder is dit wel het geval, maar mijn vader niet. Elke keer als er onenigheid is tussen mijn vader en mij, mijn broertje en mijn zusje betrekt hij de scheiding erbij en geeft hij de schuld aan mijn moeder. Hij zegt dat dat alles wat wij zeggen onze moeder heeft ingefluisterd, kortom in zijn ogen hebben we geen eigen mening. Wij zitten nu op zo’n punt dat we helemaal klaar zijn met het feit dat papa mama de hele tijd de schuld van alles geeft en kwaad over haar spreekt, dat we niet meer met hem willen praten of hem uberhaupt zien. Maar het is en blijft natuurlijk wel je vader.
Zelf denk ik dat papa de scheiding niet goed heeft verwerkt en dat naarmate wij ouder worden en steeds meer onze eigen leven krijgen, hij het er moeilijker mee heeft. Heeft iemand ervaring met zo’n dergelijke situatie waarbij een ouder continu de schuld geeft aan de andere ouder? wat zouden jullie doen? praten hielp niet, omdat hij dus alles op mama afschuift

liefs Annelou

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Amber
1 maand geleden

Ik heb echt gewoon precies het zelfde! Het slecht kunnen praten met mijn pa en dat ze elkaar steeds de schuld ergens van geven.

Julia
1 maand geleden

Hoi Annelou, Ik ben Julia, ik ben 18 jaar en mijn ouders zijn al 10 jaar gescheiden. Mijn ouders hebben een vechtscheiding gehad met veel rechtszaken en ruzies, Mijn vader gaf mijn moeder ook overal de schuld van. Hij dacht ook dat mijn moeder mij en mn zus verkeerde verhalen vertelde en probeerde te beÏnvloeden terwijl dat helemaal niet zo is. Mijn moeder, zus en ik zijn tot de conclusie gekomen dat hij narcistisch is. Uiteindelijk hebben mijn zus en ik de keuze gemaakt om he contact te verbreken met hem. Dat was een hele lastige keuze, die ik al… Lees verder »

Amber
1 maand geleden
Reply to  Julia

Mijn oma is ook narcistisch en mijn vader komt natuurlijk voort uit mijn oma. Ik ontloop mijn oma zo goed mogelijk maar ze is zon stalker dat je dr haast niet van afkomt

Anique
1 maand geleden

Lieve Annelou, Dankjewel voor je berichtje! Heel fijn dat je er zo open over schrijft. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn, want ook mijn ouders gaven elkaar de schuld van dingen en vooral het kwaad over elkaar spreken heeft jaren geduurd. Het is natuurlijk ontzettend vervelend dat je vader jouw/jullie mening niet hoort/serieus neemt. Zelf wist ik ook nooit zo goed wat ik hier mee moest en hield me dan ook vaak stil, zodat het gesprek over iets anders zou gaan. Toen ik wat ouder werd, leerde (en durfde) ik er wat van te zeggen. Misschien hadden mijn ouders… Lees verder »

Anouk
1 maand geleden

Hoi, Ik denk dat het misschien helpt als je je gevoel uitlegt aan je huisarts. Want je ouders zullen waarschijnlijk wel naar hem luisteren. Je huisarts kan je ook doorverwijzen naar iemand die jij en je vader kan helpen. Jij kan dan je gevoel uitleggen en je vader zal dan waarschijnlijk beter luisteren. Ook dan de andere persoon je vader dan wijzen op dingen die hij niet moet doen, zoals de schuld aan je moeder geven. Ik heb de ervaring dat ouders beter hun best doen als er iemand van buiten het gezin erbij is. Ik hoop dat je er… Lees verder »

Annelou
1 maand geleden
Reply to  Anouk

Hoi Anouk, bedankt voor je reactie. Ik ben inderdaad al bij de Huisarts geweest. Ik heb een gesprek gehad met de praktijkondersteuner enzij heeft me doorverwezen naar dit platform en een instelling bij ons in de buurt waar onze situatie nu intern wordt besproken.