Juul (18) in

Samenwonen

Lieve VP,

Mijn ouders zijn nu zo´n 7 jaar uit elkaar. Papa heeft best een paar vriendinnetjes gehad en sinds anderhalf jaar nu ongeveer echt een vaste vriendin. Een super lieve vrouw en ik zie dat pap echt een stuk gelukkiger is. Ze gaan nu zelfs samen wonen. Toen ik het nieuws voor het eerst hoorde was ik vrij enthousiast, ik was blij voor ze. Ik zag dat ze het graag wilde. Nu komt het dan echt dichtbij want het huis staat in de verkoop.
Ik woon nu al iets meer dan een halfjaar op mezelf. En toen iemand aan mij vroeg ´oh wat vind je er eigenlijk van dat ze gaan samen wonen?´ was mijn eerste reactie ´ja ik woon toch niet meer thuis, maar ja leuk voor hun.´
Toch bleef de vraag later aan mij knagen want ja, wat vind ik er eigenlijk van? Ik woon dan niet meer thuis maar ik raak nu wel mijn ouderlijk huis kwijt. Daarnaast denk ik dat ik het toch stiekem best een beetje moeilijk vind dat hij nu met haar en haar zoon in één huis gaat wonen. Alsof er weer een soort gezinsplaatje ontstaat daar waar ik dan niet bij hoor.
Ik dacht dat ik na 7 jaar er echt wel vrede mee had dat mijn ouders nieuwe partners hebben. Maar deze nieuwe stap raakt mij zoveel harder dan ik had verwacht…

x Juul

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Quinty
24 dagen geleden

Hoi lieve Juul,  Fijn dat je het forum hebt gevonden en dat je je verhaal hier doet. Ik kan me voorstellen dat je niet verwacht had dat het je nog zo zou raken na al die tijd. Op een gegeven moment lijkt het alsof je alles wel gevoelt en meegemaakt hebt na zoveel jaar en toch is dat dan niet zo. Ik snap dat dat dan stiekem best een beetje moeilijk is.  Mijn vader heeft net zoals jouw vader een aantal vriendinnen gehad en met sommige heeft hij ook samen gewoond. De eerste vriendin die hij had na mijn moeder… Lees verder »

Vivian
24 dagen geleden

Lieve Juul, Dank je wel voor jouw bericht op het forum, wat fijn dat je jouw verhaal hebt willen delen. Wat fijn om te lezen dat je vader een lieve vrouw heeft gevonden en dat je ziet dat hij gelukkiger is! Maar je schrijft ook dat, ook al ben je blij voor hen dat je het toch wel heftig vind nu zij gaan samen wonen en dat het wat aan je knaagt. Dat begrijp ik wel. Het is natuurlijk best een grote verandering ook al woon jij niet meer thuis. Ik heb niet hetzelfde meegemaakt. Mijn ouders hebben allebei 1… Lees verder »

Marjolein
24 dagen geleden

Hey Juul, Ten eerste bedankt voor je berichtje. Wat knap van je en fijn dat je enthousiast bent voor je vader! En dat je het leuk vind voor ze dat ze gaan samenwonen. Mijn ouders zijn 7 jaar gescheiden nu en mijn vader gaat ook samenwonen met zijn nieuwe vriendin. Ook ik woon op mezelf en gun het hem ook, dus ik begrijp je helemaal. Ik denk dat het normaal is om te voelen dat het je even raakt en dat je het moeilijk vind. Het verlaten van mijn oude huis vond ik ook lastig op het begin, maar omdat… Lees verder »

Elien
24 dagen geleden

Lieve Juul Wat goed dat je ons forum hebt gevonden . Ik heb momenteel ook net het zelfde voor. Mijn ouders zijn al een tijdje uit elkaar en hebben elks nieuwe partners . Ik woon sinds kort samen met mijn vriend. Mijn mama heeft paar dagen geleden ook aan mij verteld dat ze gaat samen wonen met haar vriend en zijn dochter. Ik heb er met haar wel over gepraat. Ik heb eerlijk gezegd dat ik bang ben dat ze me een beetje gaat vergeten of dat ik ze heel weinig ging zien. Mijn mama begreep dit heel erg. We… Lees verder »