Farah (9) in

Ruzies in de vakanties

Hoiii, ik ben Farah. En ik ben 9 jaar. Mijn papa en ik hebben de laatste tijd niet de allerbeste band want papa geeft mij altijd de schuld tijdens het bellen . Bijvoorbeeld dat hij constant op mij wacht tot ik zou bellen terwijl ik dat helemaal niet van hem vraag. Een dag later heeft hij dan ineens geen tijd om te bellen. Dan voelt het alsof het mijn schuld is. Mama probeert mij te beschermen door boos op papa te worden en dat vind ik niet al te fijn. Zou mijn moeder anders kunnen reageren? Ik weet niet hoe, maar ik vind het zo niet fijn. In de vakanties zijn de ruzies het ergst .Mijn papa doet dan zielig en zegt dat hij mij constant mist. Papa vraagt ook nooit waar ik ben of wat ik doe. Weet iemand wat ik eraan kan doen om de ruzies tussen mij en papa te stoppen en een betere band te hebben. Groetjes Farah

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nynke
1 jaar geleden

Hi Farah! Wat super stom voor jou dat je vader en moeder zo boos doen. Dat geeft vast geen fijn gevoel 🙁 Mijn moeder kon ook altijd veel zeggen dat ze me miste en me wilde zien. Ik voelde me dan soms geïrriteerd omdat ik daar dan niets aan kon doen op dat moment. Ik wilde haar graag zien als ik haar miste, niet als alleen zij mij wilde zien. Je bent dus niet de enige! Ik ben het eens met de tips van Kirsten! Wat je ook nog zou kunnen zeggen (of schrijven) tegen je papa en mama is… Lees verder »

Kirsten
1 jaar geleden

Lieve Farah, Wat lastig dat jij en je vader allebei een andere verwachting hebben. Je vader denkt dat jij contact opneemt en jij denkt dat hij jou belt of wanneer jij tijd en zin hebt. Zou het misschien helpen als jullie vaste momenten afspreken om te bellen? Of iets leuks samen te doen? Dan kan je ook alvast van te voren bedenken waar je het over wilt hebben. Bijvoorbeeld wat jij hebt meegemaakt die dag of week (en andersom). Wanneer je merkt dat je vader nooit iets aan jou vraagt en verdrietig is, kan je reageren door te zeggen: Papa,… Lees verder »