Josh (17) in

Ruzie met mijn stiefvader

Ik heb dus al jaren ruzie met mijn stiefvader. Vroeger voor dat mijn kleine broer (kind van echte mama en stiefpapa) geboren werd was er nooit een probleem. ik was namelijk een super actief kindje met ADHD. Hij behandelde mij altijd als zijn eigen zoon tot dat mijn broertje geboren werd. Toen veranderen alles. Ik werd helemaal aan de kant geduwd zelfs nu nog. Altijd als ik iets vraag is het te veel voor hem, het is ook altijd mijn schuld als er thuis iets gebeurd. Als mijn kleinere broer iets slecht over me zegt of me uit daagt dan doet hij alsof er niets gebeurd, maar als ik dan iets terug zeg krijg ik direct commentaar en is er direct ruzie en dan zegt hij me dat ik geen respect heb en dat ik een super slechte invloed heb op mijn kleine broer. Ik krijg ook altijd te horen als er ruzie is dat ik later niets zal bereiken en dat ik veel zwarte sneeuw zal zien in mijn latere leven. Hij verwacht van mij respect maar ik vind dat respect van beide kanten moet komen, maar wat hij me dan in mijn gezicht altijd zegt is “ik moet jou geen respect tonen jij woont onder mijn dak” Sorry maar dat vind ik echt niet kunnen. Zijn vader (niet mijn echte opa) behandelen mij wel als zijn kleinkind ook al was ik dat niet. Dat is totaal niet het geval bij mijn stiefvader. Hij is nu al 12 jaar samen met mijn echte moeder maar alsnog wordt ik niet behandeld als zijn kind maar gewoon als een stuk kak als ik het zo mag verwoorden. Ik weet niet wat doen en ben dit echt heel beu aan het worden.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lisa
13 dagen geleden

Hey Josh, Wat goed dat je je verhaal zo open deelt! Ik herken jouw verhaal heel erg. Ik heb ook altijd veel problemen gehad met mijn stiefvader. Al helemaal als het ging om mijn halfzusje. Zij werd altijd heel erg voorgetrokken en is altijd ‘de goede’ geweest in het verhaal. Op mij werd altijd negatief gereageerd en ik was altijd de boosdoener. Ik weet dus uit ervaring hoe lastig dit voor je is. Wat mij altijd hielp was om dit met mijn moeder één op één te bespreken. Als mijn stiefvader erbij was wist hij het verhaal namelijk altijd zo… Lees verder »

Josh
12 dagen geleden
Reply to  Lisa

Ik ben blij dat je hier ook zo open over durft te zijn. Soms hoor ik van mensen dat hun stiefvader opeens een switch hebben gekregen dat ze super lief gaan doen en bijna nooit meer kwaad gaan worden. Dat zou ik ook graag willen. Mijn stiefvader zal wel zien wat er met hem zal gebeuren in de toekomst want mijn halfbroertje is een heel schijnheilig kindje. Hij luistert naar niemand doet zijn eigen zin scheld iedereen uit heeft geen respect voor de anderen en is een heel lastig ADHD patiëntje. Zelfs familie zegt dat mijn halfbroertje later op mijn… Lees verder »

Lisa
10 dagen geleden
Reply to  Josh

Wat lijkt het me fijn om van anderen te horen dat hun stiefvader een soort switch heeft gekregen. Ik kan me voorstellen dat jij daar ook op hoopt! Dat zou natuurlijk heel fijn zijn. Hmm wat vervelend om te horen dat je stiefvader zo veel voor je broertje bepaald. En wat goed om te horen dat je moeder het voor jou had opgenomen toen je stiefvader ook dingen voor jou wilde bepalen, dat lijkt me heel erg fijn. Bij mij voelde het altijd heel erg prettig als mijn moeder het voor mij opnam, hopelijk is dit voor jou ook zo!… Lees verder »

Kevin
13 dagen geleden

Hi Josh, Welkom bij Villa Pinedo! Wat verdrietig om te lezen dat jou dit overkomt!! Hartstikke goed dat je ons een bericht stuurt en om hulp vraagt. Nieuwe partners.. het blijft iets heel lastigs, zeker als het niet goed klikt. Heb je wel een goede band met jouw moeder? Is dat (ook) verandert toen je broertje geboren werd? En hoe gaat het tussen haar en je broertje? Mijn ouders hebben ook regelmatig een nieuwe partner gehad en dat was telkens weer wennen. De ene had wel kinderen, de anderen niet. Het is heel verschillend hoe dat uitpakt. Mijn ouders hebben… Lees verder »

Josh
13 dagen geleden
Reply to  Kevin

Dankjwel om me hierbij te steunen. Mijn stiefopa is namelijk 3 jaar geleden overleden hij deed alles voor me en als er ruzie was dan belde hij direct zijn zoon (mijn stiefpapa) om te zeggen dat hij me beter moest behandelen en gelijk als mijn kleine broer. Hij heeft me altijd al gezegd als er ruzie is dan moet je naar mij komen maar dat gaat nu absoluut niet meer. Mijn mama is dit allemaal beu daarom dat het haar ook niet meer interesseert. Mijn stiefpapa en mijn moeder zijn al 12 jaar getrouwd maar alsnog behandeld hij me niet… Lees verder »