Nika (13) in

Ruzie met en tussen mijn ouders

Hee, ik heb een tijdje erge ruzie gehad met mijn ouders, met mijn moeder loste het snel al weer op maar met mijn vader is het nog steeds aan het sudderen..
ik ben een tijdje bij een psycholoog geweest maar zit er nu sinds vorige zomer niet meer, soms hoop ik wel dat ik daar weer kan maar dan heb ik het gevoel dat ik er heen ga voor saus, want alles is toch beter nu dan eerst…
Ik ga dit jaar voor het eerst met beide gescheiden ouders naar het buitenland, met papa naar *** en met mama naar *** wel spannend want ben met papa lang geleden naar het buitenland gegaan.

Laats ging ik met papa en zijn vriendin de zolder opruimen, we kwamen allemaal fotoboeken en babyspullen van ons tegen ik vond het juist schattig enz maar mijn vader deed het wel iets…
Wij hebben met z’n 2tjes 3 bakken (mijn broer, mijn zus en voor mij) gemaakt voor als een van ons later uit huis gaat krijgen wij als eerste die bak mee.
Later die avond is mijn vader naar mijn moeder gegaan om alles te laten zien en kijken wat zij wilde houden.
Mijn ouders hebben regelmatig een woordenwisseling want de vriendin van mijn vader wil alles wat van mijn moeder en vader samen was weg uit huis hebben. Dus mijn ‘stiefmoeder’ is erg tegen mijn moeder, door haar zijn ook de meeste ruzies door gekomen. Mijn vader scheldt dan bv. mijn moeder uit via de app en dan negeert meestal mijn moeder het want zij wil niet dat door hun de sfeer word verpest bij mijn moeder thuis.
De ‘ruzies’ komen vaak van pap

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Sophie
1 jaar geleden

Het lieve Nika! Wat goed en dapper dat je dit durft te delen op het forum van Villa Pinedo. Wat vervelend dat er ruzie is. Ik snap heel goed dat je het niet leuk vind als je stiefmoeder ‘tegen’ je moeder is. En dat ze alle spullen van je moeder weg wilt hebben. Ik heb zelf ook een stiefmoeder en zij was ook geen fan van mijn moeder, ik vond dat heel lastig! Ik had daardoor ook heel sterk het idee dat door mijn stiefmoeder er altijd ruzie was. Wat mij hielp was om erover te praten met mijn zusjes.… Lees verder »

Nika
1 jaar geleden
Reply to  Sophie

Hee Sophie,

Wij hebben met z’n 3e regelmatig gesprekken met papa maar hij weet het ook niet meer