Fenna (20) in

Ruzie in het ziekenhuis

Twee jaar geleden werd er tot onze grote schrik kanker geconstateerd bij mijn jongere zusje. Mijn ouders waren destijds nog bij elkaar. We gingen als gezin een enorm heftige tijd in en hebben, ondanks de stroeve relatie van mijn ouders, heel veel steun aan elkaar gehad. Mijn zusje is gelukkig opgeknapt en is lange tijd weer gezond geweest, maar toch bleek een paar weken geleden dat de kanker weer terug is… Kort voordat we dit slechte nieuws kregen, hebben mijn ouders besloten uit elkaar te gaan en is mijn vader ergens anders gaan wonen. Ik heb op het moment niet veel contact met mijn vader, maar baal er ook van dat we deze zware tijd nu niet door kunnen als gezin. Als mijn ouders samen met mijn zusje in het ziekenhuis zijn, maken ze eigenlijk alleen maar ruzie. We schamen ons dood op deze momenten! Tegen mijn moeder hebben we dit al wel gezegd, maar toch gebeurt het telkens weer en tegen mijn vader durf ik het niet te zeggen uit angst voor een negatieve reactie. Heeft iemand advies hoe ik het gesprek met mijn ouders aan zou kunnen gaan? Of andere ideeën om de ziekteperiode van mijn zusje te doorstaan zonder al te veel last te hebben van de scheiding?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anouk (VOKK)
26 dagen geleden

Hi Fenna, Wat een vervelende situatie zeg! Naast de zorgen voor je zusje, heb je ook te dealen met de wrijvingen tussen je ouders. Ik kan me inbeelden dat het lastig is om hier je weg in te vinden. Je kan steun vinden bij de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK). Misschien ken je ons al, maar wij steunen gezinnen met een kind met kanker. Je kan ons met je vragen bellen of mailen. Je kan info vinden op onze website en sociale mediakanalen. Ook hebben we de LEF-line: hier kan je in contact komen met jongeren die, net als… Lees verder »

Door
26 dagen geleden

Dag Fenna, wat verdrietig om te horen over je zusje en je ouders. Zoveel dingen om je zorgen over te maken en je machteloos over te voelen! Anderen hebben misschien meer praktische tips, maar ik wil eigenlijk alleen maar zeggen dat je niet verantwoordelijk bent voor hun ruzies en ook niet voor het einde daaraan. Je ouders hebben een verantwoordelijkheid voor jou en je zusje, en een verantwoordelijkheid naar elkaar. Dat verandert nu misschien niet zoveel, maar heeft wel impact op hoe je later op deze tijd terugkijkt, en naar jezelf.