Stan (23) in

Ruzie in de familie

Hoi,

Momenteel woon ik niet meer thuis waardoor ik mijn moeder (en haar vriend), mijn vader (en zijn vrouw), en mijn (half)broertjes en zusje niet meer vaak zie. Ik merk dat ik ze af en toe best mis allemaal, maar doordat ik ver van ze af woon is het best lastig om ze te zien. Wat het extra lastig maakt, is dat mijn ouders slecht contact hebben en mijn broertjes vaak gesplitst zijn over mijn ouders. Bovendien heeft mijn broertje flinke ruzie met mijn vader, waardoor zij de laatste tijd in ieder geval nooit bij elkaar zijn. Ik voel me ook verantwoordelijk voor het oplossen van die ruzie, dus ik heb vaak contact met beide. Dat geldt ook voor de constante ruzie tussen mijn moeder en mijn vader. Ik ben een soort boodschapper. Tot nu toe hebben ze allemaal nog geen oplossing gevonden en zien ze elkaar nog steeds niet en blijven ze ruzie maken. Dit maakt mij af en toe best verdrietig. Hoe gaan jullie om met dit soort situaties? Hebben jullie tips? Groetjes Stan.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jaimy
20 dagen geleden

Haii Stan, Top dat je dit vraagt op onze site. Dat kan natuurlijk altijd :). Ik vind de situatie erg vervelend voor je. Ik herken dat je de boodschapper bent en je verantwoordelijk voelt. Dit had ik ook altijd. Ik ben dan nog niet eens de oudste :). Ik vond altijd dat het mijn verantwoordelijkheid is hoe mijn ouders met elkaar om gaan. Maar dat is niet zo. Hoe oud je ook bent. Je blijft toch altijd het kind van je ouders. Ouders moeten de ruzies zelf oplossen zonder de kinderen er bij te halen, vind ik. Je bent totaal… Lees verder »

jesse
20 dagen geleden

Hoi Stan, wat fijn dat je ons forum hebt gevonden! Maar in wat een vervelende situatie verkeer jij zeg.. Ik snap er goed dat je iedereen mist! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 7 jaar oud was. Ik heb nog wel een jonger zusje, maar ook ik voelde me de boodschapper, omdat mijn ouders niet heel goed contact hadden met elkaar. Het was toen ook voor mij erg lastig , zonder partij te kiezen, om te laten weten dat ik deze rol niet meer wilde vervullen. Het was ten slotte niet mijn taak. Pas jaren later heb ik dit mijn… Lees verder »