Julia (13) in

Relatie met vader is raar

Hoii! Ik ben Julia en mijn relatie met mijn vader is echt raar, ik heb het gevoel dat echt niemand mij begrijpt, vandaar dat ik schrijf. Mijn ouders wonen nog een soort van samen, mijn vader is er meestal niet een slaapt nauwelijks thuis. Hij denkt dat hij een of andere psychic is ofzo, hij begon vandaag met wierrook afsteken en dat vind ik niet fijn, hij wil de laatste tijd ook veel shoppen met ons ( ik, mijn 2 broertjes en mijn zusje) naar we hebben niet eens geld. Ik weet echt niet hou ik hem dit moet zeggen en ik durf dat ook niet. Hij heeft nu ook alweer een of andere vriendin ergens vandaan geplukt… ik mag haar niet

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marjolein
21 dagen geleden

Je kan ook naar de kindertelefoon bellen wanneer er problemen zijn thuis of wanneer jij je rot voelt. Hun nummer is 0800 0432. Bellen kan van maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 20:00 en in het weekend en op feestdagen van 14:00 tot 20:00 uur.
Je kan ook hier volgens mij met bij Villa Pinedo opzoek gaan naar een Buddy om mee te praten.

Ariane
28 dagen geleden

Hey Julia! Wat rot dat je het gevoel hebt dat niemand je begrijpt. Goed dat je dan hier je vraag stelt! Het lijkt me best lastig dat je ouders nog samenwonen. Hoe vind jij dat? Je schrijft ook over het wierook aansteken en het shoppen wat je niet fijn of leuk vindt om te doen met je vader. Is er iemand die jou kan helpen om dit aan hem te vertellen? Misschien dat het dan wat minder spannend is om te doen.  En wat stom voor je dat je vader een vriendin heeft en je haar niet mag! Waarom mag… Lees verder »

Julia
27 dagen geleden
Reply to  Ariane

Ze rookt, is niet zo heel kindvriendelijk en ik krijg al kots- neigingen als ik haar als mijn stiefmoeder inbeeld… haha… en nu zijn we ook nog eens blut, wil mijn vader NOG meer geld en moeten wij misschien verhuizen, dat wil ik niet want ik heb maar 1 vriendin en die kan ik echt niet in de steek laten en nee, ik ben niet suïcidaal maar sinds wou ik gewoon verdwijnen, en nooit meer terug komen, ik heb het gevoel dat niemand mij begrijpt en niemand zal me ooit begrijpen, ik hoor helemaal niet te leven, ik ben raar…

Marjolein
21 dagen geleden
Reply to  Julia

De scheiding heeft gezorgd voor veranderingen waar jij aan moet wennen lijk ik uit jouw tekst op te maken. Begrijpelijk. Woont je vader op dit moment nog steeds bij je moeder. Is het al duidelijk welke dagen hij bij jullie slaapt?
Ik merk dat jij je zorgen maakt over de financiële situatie van je vader. Misschien kan je vader hulp krijgen bij zijn financiële situatie. Ook ouders hebben soms hulp nodig. Ook dit zou je via een brief, app of een ander laten weten wanneer je hier oké bij voelt.
Bedoel je dat je vader zegt dat hij psychisch is?

Isle
29 dagen geleden

hoi Julia! wat vervelend om te horen dat het zo raar voelt tussen jou en je vader. En wat stom dat hij weer een andere vriendin heeft, toen mijn ouders uit elkaar gingen kreeg mijn vader ook een nieuwe vriendin en ik vond haar ook niet leuk, dus ik snap hoe je je voelt! Misschien als je het niet durft te zeggen, durf je het wel in een briefje te schrijven? en als het niet fijn voelt hoef je het niet eens aan hem te geven, maar dan kan je tenminste een beetje je frustratie kwijt!

Julia
27 dagen geleden
Reply to  Isle

Dankjewel! Dat briefje ga ik maar eens uitproberen. Ik denk dat het wel gaat helpen, bedankt!

Julia =)