Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Rechten over waar ik woon

Vera, 15 jaar

Mijn woonsituatieRechten
Wat zijn mijn rechten als mijn ouders gescheiden zijn en ik wil zelf bepalen waar ik heen ga
OF

Reacties (2)

Lola

23 jaar

8 maanden geleden

Hey Vera, ik begrijp heel goed dat jij je dit afvraagt! Toen mijn ouders uit elkaar gingen wilde ik ook graag weten waar ik aan toe was. Ik was toen 12 jaar. Ik weet nog goed dat mijn ouders eigenlijk meteen aan mij vroegen waar ik wilde wonen en wat mijn wensen waren. Mijn ouders luisterde hier altijd precies naar, dus dat vond ik natuurlijk super fijn. Ik kan me ook goed voorstellen dat het lastiger is als je ouders het anders voor zich zien dan jij. Wat is jouw ervaring hiermee?

Als je op zoek bent naar informatie, zou je eens een kijkje kunnen nemen op de Villa Pinedo Instagram (Villa_Pinedo). Hier zijn afgelopen week toevallig drie video's geplaatst over de rechten die je hebt als kind na de scheiding, door kinderrechter Cees en Buddy Dagmar. Je bent in ieder geval op een leeftijd dat je ouders jouw mening serieus moeten meenemen in de beslissingen die ze maken, dus jij mag zeker je stem laten horen en laten weten waar jij behoefte aan hebt. Als je 18 jaar bent mag je over alles helemaal zelf beslissen.

Je zou ook hier eens kijkje kunnen nemen:

0

Farah

28 jaar

8 maanden geleden

Hey Vera, Wat een goede vraag, en voor mij heel herkenbaar! Dat vroeg ik mij ook af toen mijn ouders uit elkaar waren toen ik 15 was. Ik wilde ook graag bepalen waar ik heen wilde gaan, soms had ik gewoon geen zin om naar een andere ouder te gaan of had ik al andere plannen. Wat voor mij heel goed werkte is om bij mijn ouders aan te geven wat ik graag wilde en waarom. Ik legde ze dan ook uit dat het toch ook veel leuker is als ik bij ze ben omdat ik het wíl en niet omdat het móet. Dat begrepen ze (na een tijdje wennen) wel!
Heb je het al met ze erover gehad?

Groetjes, Farah

0

respond to letter