Anoniem (16) in

Problemen met stiefvader

Mijn moeder is al 6 jaar getrouwd met mijn stiefvader. In het begin heb ik nooit problemen met hem gehad tot een jaar of 2 geleden. Hij word echt om de kleinste dingen boos en dit loopt uit tot heftige ruzies. Hij is Engels dus vroeger begreep ik nooit wat hij zei, maar nu wel. Hij zegt bijvoorbeeld dingen over me opa en oma die zijn overleden en zegt hele nare dingen tegen me moeder. Ook drinkt hij echt heel veel en mijn moeder is doordat mijn vader heel veel dronk van hem gaan scheiden, waarom niet van hem dan?! Ik heb het er weleens met me moeder over gehad maar ze geeft steeds excuses voor hem en zegt “als het zo door blijft gaan ga ik bij hem weg”.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nicole
2 maanden geleden

Lieve anoniem, Bedankt voor jouw vraag op het forum en wat fijn dat je ons gevonden hebt! Je schrijft dat er heftige ruzies zijn thuis. Ik kan mij voorstellen dat dat een lastige situatie voor je is. Ik wil je laten weten dat je vraag goed is aangekomen en dat je niet alleen bent. Onze Buddy’s gaan hun best doen om jou zo snel mogelijk een luisterend oor te bieden en jou te steunen in deze situatie, maar voor nu wil ik jou alvast een (aantal) website(s) geven waar je misschien in de tussentijd iets aan hebt: https://www.zorgenomeenkind.nl/blue/ https://www.join-us.nu/ https://www.kindertelefoon.nl/… Lees verder »

Kirsten
2 maanden geleden

Lieve Anoniem, Wat ontzettend knap dat je dit hier durft te delen (Ja, ook als je anoniem bent). Hiermee laat jij zien dat je een sterk persoon bent, die voor zichzelf zorgt/opkomt! Wat vervelend dat je problemen hebt met je stiefvader en dat hij zou over/tegen jouw familie praat. Mijn familieleden drinken ook graag, dus ik heb ze wel eens aangeschoten of dronken gezien. Dit vond ik niet fijn en mede daarom drink ik zelf bijna niks. Ik heb hier rondom de scheiding regelmatig discussies over gehad omdat ik vond (ik vond het, zegt niet dat dat de reden was)… Lees verder »