fleur (14) in

Overleggen bezoek vriendin van vader

Hoi, ik ben fleur en ik wil graag even mijn situatie uitleggen. Mijn ouders zijn al meer dan een jaar gescheiden en sinds 1 maand ofzo hebben ze allebei een nieuwe partner gevonden. Het is niet dat ik daar veel problemen mee heb, maar mijn vader laat soms zijn vriendin zomaar over de vloer komen zonder iets te zeggen tegen mijn broer en mij. Ik heb haar nu twee keer kort gezien in mijn huis maar ik vind het nog steeds een beetje onprettig. Nu heeft mijn vader gezegd dat ze morgen komt eten en hij overlegt dat nooit met ons of wij dat ook oke vinden. Wij is trouwens mijn broer en ik. Vandaag zei ik tegen hem dat ik dat nu nog niet zo fijn vind maar hij begrijpt dat niet. Hij vindt mij gemeen tegen haar en hij vergelijkt het met vriendinnen van mij die soms ook met mij afspreken hier. Ik vind dat toch echt wel iets anders dan zijn nieuwe vriendin opeens hier laten komen. Heeft iemand tips? De relatie tussen mijn ouders is prima, maar niet op zijn best dus zij kunnen het denk ik niet zo goed samen daarover hebben. Alvast bedankt voor hulp. Liefs Fleur

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Fleur
15 dagen geleden

Dankjewel iedereen!

Merel
16 dagen geleden

Lieve Fleur, wat goed dat je hier je verhaal deelt! Weet dat je hier altijd je vraag mag stellen of je verhaal mag delen. Wat vervelend dat je het zo onprettig vindt dat de vriendin van je vader zonder overleg bij jullie thuis komt, ik kan me goed voorstellen dat dat vervelend is! Toen mijn vader een nieuwe vriendin had kwam zij ook regelmatig langs zonder dat ik het wist. Dat vond ik ook heel vervelend. Ik had het gevoel dat er niet naar mij geluisterd werd. Wat mij toen heeft geholpen is dit aan mijn vader uit te leggen.… Lees verder »

Nicolien
16 dagen geleden

Hoi Fleur, Goed dat je je vraag op het Forum hebt gesteld! Ik kan me voorstellen dat je dat onprettig vindt! Ik moest in het begin ook wennen toen mijn ouders nieuwe relaties kregen, en ik vond het inderdaad fijn als mijn ouders het daar wel met mij over hadden en vroegen wat ik ervan vond. Misschien dat je een brief aan hem zou kunnen schrijven? Zo kan je er rustig over nadenken wat je precies tegen hem wilt zeggen en hoe je dat wil verwoorden, misschien dringt het wat meer tot hem door als hij echt een brief van… Lees verder »

Shannon
16 dagen geleden

Hi Fleur, Wat stoer van je dat je advies vraagt en uitreikt naar villa pinedo. Ook vind ik het super knap dat je voor jezelf al zo’n goed beeld hebt van wat er allemaal gebeurt en hoe je je daarover voelt en daar ook eerlijk over bent tegenover je vader. Vooral je grenzen blijven aangeven aan in dit geval je vader, want daar heb jij uiteindelijk het meeste aan. Als ik jouw situatie naast die van mij zou neerleggen zou ik denken dat je vader nu misschien net als jij ook vol zit met verschillende emoties. Dat hij nu een… Lees verder »