Jordy (19) in

Oude koeien uit de sloot

Beste lezer,
Mijn ouders zijn al een paar jaar uit elkaar. Mijn broertje bezoekt nog regelmatig mijn vader, ik niet meer. Helaas gaat dit hieromheen gepaard met een hoop stress, vooral bij mijn moeder. Zij begint dan telkens over dingen uit het verleden die zich nu weer ‘voordoen’ en haalt daarbij gerust oude koeien uit de sloot. Dit gaat dan vaak over dingen die ik al achter me heb gelaten, en liever laat rusten. En die dingen die zich nu opnieuw voordoen wordt ik liever niet nogmaals mee geconfronteerd.

Hoe ga ik hier verstandig mee om?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Daniëlle
6 dagen geleden

Lieve Jordy, Wat goed dat je het forum hebt gevonden, en bedankt voor je vraag! Je vraag over oude koeien uit de sloot halen komt me bekend voor. Mijn moeder is al gedurende de hele scheiding goed in het oprakelen van vervelende verhalen over mijn vader, hoe vaak ik er ook iets van heb gezegd. Eerst vond ik het lastig om aan te geven dat ik het niet prettig vind als er slecht werd gepraat over de andere ouder, nu is dat al beter en kan ik daar duidelijker in zijn tegenover mijn ouders. De kans is groot dat het… Lees verder »

Jaimy
21 dagen geleden

Haii Jordy,   Allereerst wil ik zeggen dat het fijn is dat je hier op het forum je vraag stelt!   Ik vind het heel vervelend om te lezen. Ik heb ook zo’n ervaring. Mijn moeder deed ook vaak gebeurtenissen terughalen. Vaak waren deze gebeurtenissen waar mijn vader een slechte keuze heeft gemaakt. Hierdoor zette ze hem graag in een slecht daglicht. Ik had op dat moment geen contact met hem door vervelende gebeurtenissen in het verleden. Mijn moeder heeft een tijd na de contact verbreking vaak deze gebeurtenissen aangehaald. Ik reageerde hier vrij weinig op. Ik vond het altijd… Lees verder »

Iris
23 dagen geleden

Hoi Jordy,   Wat fijn dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en je vraag hier wilt stellen, dankjewel daarvoor! Wat moet het vervelend voor jou zijn om dit telkens weer door te moeten maken. Ik begrijp goed wat je bedoeld. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 10 jaar was. Ik heb toen een lange periode geen contact met mijn vader gehad. Nu ben ik 19 en ben ik aan het proberen dit contact stukje bij beetje weer op te gaan bouwen. Wanneer ik een gesprek met mijn vader aan de telefoon heb gehad of met mijn broertje… Lees verder »