Jan (27) in

Opgerakelde emoties uit het verleden

De scheiding van mijn ouders ligt inmiddels ver genoeg in het verleden dat ik het bijna niet anders ken. Echter herleef ik veel gevoelens en herinneringen van die periode constant. Afgelopen dagen ben ik er toch maar weer gaan kijken naar wat het betekent voor mij, niet wetende dat ik op dit forum zou stoten. De verhalen die ik lees zorgen voor zoveel emotie dat het haast onmogelijk is om ze te lezen. De herkenbaarheid injecteert een hevige pijn van herkenning die ik sinds lange tijd niet meer gevoeld heb, ik realiseer me nu dat ik nog niet klaar ben met dit onderwerp. Alles wat ik vinden kan is zo gefocust op (jonge) kinderen en ouders dat ik geen aansluiting kan vinden. Misschien weet iemand hier nog goede informatie te vinden? Ik zou het enorm waarderen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bente
23 dagen geleden

Hey Jan, Wat goed dat je je verhaal hier deelt en aandacht besteedt aan waar je tegenaan loopt! Ik zelf merkte vanaf de scheiding al direct dat ik er last van had en heb in de puberteit niet lekker in mijn vel gezeten. Ik wist altijd al dat ik graag daarbij geholpen wilde worden, maar heb gewacht tot ik op mezelf woonde. Sinds afgelopen voorjaar praat ik met een psycholoog. Sinds dien merk ik dat ik heel lang gevoelens heb weggestopt en dat het er nu uitkomt omdat er ruimte voor is. Bij mij uit dat zich vooral in somberheid,… Lees verder »

Amber
23 dagen geleden

Hey Jan! Wow, ik vind het zo dapper dat je hier een berichtje op het forum plaatst. Wat je zelf ook zegt, is dat veel hulp voor (jonge) kinderen of ouders is. Terwijl op latere leeftijd die gevoelens zo heftig terug kunnen komen en je weer dingen kan herbeleven. Je bent niet de enige die dat heeft… Ik wil graag op je berichtje reageren omdat ik je gevoel dus heel erg herken. Ik was twee jaar toen mijn ouders gingen scheiden, dus ik kan mij ook niet meer herinneren hoe dat ging. Daarnaast weet ik niet beter dan dat mijn… Lees verder »

Anne
24 dagen geleden

Hi Jan, Dank je voor het schrijven van een bericht op het forum. Hoe oud je ook bent, dapper is het altijd om contact te zoeken! Ik kan mij vinden in je opmerking over dat een scheiding niet een eenmalige gebeurtenis is van vroeger, maar dat dit een constant thema is in je leven. Ikzelf voel ook veel emoties van die tijd, en de scheiding heeft ook effect op mij als mens gehad los van deze emoties. Hoe ik handel en hoe ik denk hebben deels oorsprong in het feit dat mijn ouders niet meer samen zijn. En dit is… Lees verder »

Isabelle
24 dagen geleden

Hoi Jan, wat fijn dat je op dit platform terecht gekomen bent en wat vervelend om te horen dat je veel herinneringen en gevoelens van die tijd herleeft. Ik kan me er in vinden dat de meeste informatie gaat gebaseerd is op kinderen. Zelf heb ik diverse boeken gelezen die mij hielpen wat meer te kunnen verklaren en waarbij het niet op het kind gericht is. Misschien heb jij er ook iets aan:
– de fontein- Els van Steijn
– te vroeg volwassen- Marinka Kamphuis