Anoniem (15) in

Operatie

Hey lezer,
Oké neem ff tijd om dit te lezen, want dit gaat een lang verhaal worden. Omdat ik heb dus sinds mn geboorte iets aan me voet, waar ik me heel erg voor schaam (en het is dus niet zo iets kleins als een kromme teen ofz) en het is dus zo erg dat ik nooit mn voeten aan iemand laat zien behalve mn ouders. Wat dus betekend dat ik dus nooit echt ga zwemmen in de zomer of ooit mn sokken uittrek, waar andere mensen bij zijn. Dit kan geopereerd worden als je voet bijna uitgegroeid is, wat mijn voet nu precies is. Daarom wilde ik dit ook heel graag opereren, maar mn moeder vindt dat niet nodig en van haar moest ik dan ook een therapie doen, zodat ik me er niet meer voor schaam. Maar ik schaam me dus al mn hele leven hiervoor. Dus ja, de therapie hielp niet. Nu ben ik met mijn vader naar de doctor geweest, die mij heeft doorverwezen naar een ander gespecialiseerd ziekenhuis. Echter denkt mijn moeder dat mijn vader deze “schaamte” veroorzaakt en wil dat ik deze operatie (waar ik dus al mijn hele leven op heb gewacht) niet doe. Ook heeft ze gezegd dat ik niet meer welkom ben bij haar als ik de operatie toch wel doe op mn 16e (want dan mag het wettelijk gezien zonder toestemming van mn ouders), maar ik weet niet of ze bluft of niet. En ik zie ook gwn geen andere optie dan het opereren, maar ik wil de relatie met mn moeder ook niet stuk maken. Ook gaat hierover praten niet helpen, want dat heb ik al heel vaak geprobeerd. Dankje, dat je dit helemaal hebt gelezen!
groetjes van mij

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Charlotte
11 maanden geleden

Hey lieve Jij! wat fijn dat je ons gevonden hebt om je verhaal bij te doen. Het lijkt me erg vervelend om je zo te schamen voor iets waar je niks aan kan doen. Zelf botste ik vroeger heel erg vaak met mijn moeder, omdat ik zelf diabetes heb, en dat eigenlijk nog nooit echt geaccepteerd heb, en zij me wilde helpen en me er daardoor steeds aan herinnerde. Bij Diabetes is het namelijk erg belangrijk om medicijnen te nemen, en dat wilde ik vroeger nooit. Hierdoor werd ik vroeg vet vaak boos op haar terwijl zij alleen maar wilde… Lees verder »

Charlotte
11 maanden geleden

Beste anoniem, Wat fijn dat je ons forum hebt gevonden en je verhaal met ons wil delen. Wat vervelend dat je je zo schaamt voor dat wat je aan je voet hebt. Ik ben stiekem nu wel heel erg benieuwd wat het dan is. Maar dat je je ervoor kan schamen snap ik helemaal! Zelf heb ik namelijk het syndroom van Klippel-feil (niet googelen hoor, je krijgt de engste plaatjes ). En dat vind ik ook iet altijd even mooi aan mezelf (is iets aan mn rug/schouder en nek). Toen ik vier was moest ik hiervoor geopereerd worden dus mijn… Lees verder »