anoniem (18 jaar) in

en dan moet je op eens je huis uit.

Hoi,

Mijn ouders zijn wettelijk 12 jaar gescheiden, heel gedoe met rechters enzovoort. De rechter bepaalde dat mijn vader een huis voor ons moest kopen, alimentatie en meer moest regelen/betalen, later is besloten dat gedurende ik op school zit, er betaald moet worden en dat ik in dit huis kan blijven wonen. Akkoord, prima etc etc.

Nu moeten we ineens over een paar maanden het huis uit zijn, biezen pakken en wegwezen. Ik zit nu een week voor mijn centraal schriftelijk examen, dat zou betekenen dat wanneer ik aan mijn studie begin, ik in een ander huis woon of in ieder geval dit huis uit ben. Is het niet wettelijk bepaald dat de termijn die mijn vader stelt veeeeeeel te kort is?

Deze situatie is de zoveelste druppel die de emmer doet wankelen. Houdt het dan nooit op? Moet ik mijn vader hierop aanspreken? Zo ja, hoe? Want het luisteren gaat hem wel goed af, het doordringen van mijn woorden alleen niet. Want dit zou het eerste gesprek niet zijn.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne Marleen
Anne Marleen
8 jaren geleden

Hoi Meisje van 18, Wat een nare situatie. Als ik het goed begrijp wil je vader nu dat jullie het huis uitgaan omdat jij bijna klaar bent met je middelbare school? Ik denk zeker dat het een goed idee is om met je vader te praten, maar dat misschien je moeder eerder de aangewezen persoon is om dit te doen. Je kan altijd via een advocaat of rechter proberen het uit te laten stellen, maar dat is denk ik ook afhankelijk van de afspraken zoals ze 12 jaar geleden zijn gemaakt. Het belangrijkste is dat je je vader duidelijk maakt… Lees verder »