Sanne (24) in

Oorbellen van mijn stiefmoeder

Ik kijk met een vervelend gevoel terug op de tijd dat ik bij mijn vader en stiefmoeder woonde. Ik ben toen (6 jaar geleden) ook met grote ruzie weg gegaan en zou de tijd met hun als traumatisch omschrijven (ik zie mijn vader en stiefmoeder niet meer). Nu heb ik hierin ook al best wel veel verwerkt, ik heb mijn vader en stiefmoeder nog niet vergeven maar ik heb ook niet het gevoel alsof ik nog super boos ben op hen. Nu is het dus zo dat ik ooit hele mooie oorbellen heb geleend van mijn stiefmoeder, die heb ik nu nog. Ik heb ze nog wel eens gedragen maar ze blijven gewoon echt van haar en daardoor draag ik ze liever niet. Ik weet nu alleen niet zo goed wat ik met die oorbellen moet. Ik denk wel dat ik ze weg moet doen. Dat voelt meer alsof ik het echt afsluit zeg maar. Hebben jullie een idee wat ik het beste met de oorbellen kan doen? Gewoon in de prullenbak gooien? Terugsturen naar mijn stiefmoeder? Of nog iets anders? Ik weet het niet zo goed.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Noortje
Noortje
1 jaar geleden

Hee Sanne, Wat fijn dat je ons forum hebt gevonden om je vraag te stellen. Ik snap je gevoel erg goed. Tijdens de scheiding van mijn ouders heb ik erge ruzie gehad met mijn vader, waardoor ik hem een paar jaar niet gezien en gesproken heb. Ik heb in die tijd al het contact verbroken en wou ook niks met hem te maken hebben. In de tijd dat we geen contact hadden heeft hij mij een keer een zilver armbandje voor mijn verjaardag gegeven (ik draag armbandjes van mensen die voor mij heel erg dierbaar zijn). Dit voelde voor mij… Lees verder »

Gerjan
1 jaar geleden

Hee Sanne, Wat mooi dat het nu goed met je gaat en een deel al hebt verwerkt! Ik vind het ook super dat je je vraag hier stelt op ons forum. Je gevoel snap ik heel goed. Ik ben jaren lang boos geweest op mijn vader en ook die boosheid verdween tot een neutraal gevoel, het is niet goed maar ook niet slecht. Van hem heb ik toen een aantal spullen gekregen waarvan ik er enkele nog steeds heb. In jouw situatie zou ik doen waarbij jij je goed voelt. Als je de behoefte voelt om ze terug te sturen… Lees verder »

Bart
1 jaar geleden

Hey Sanne! Ik snap je situatie heel goed, en ik vind het fijn om te horen dat de situatie nu een stuk fijner is dan 6 jaar geleden. Ik heb toevallig zelf afgelopen week een aantal spullen teruggebracht naar mijn moeder die ik een hele lange tijd geleden geleend had. In mijn ervaring was ze daar erg blij mee. Wat betreft jouw voorbeeld snap ik dat het weggooien van de oorbellen misschien heel aantrekkelijk voelt, maar ik denk niet dat dit de beste optie is. Zeker omdat je ook zegt dat je niet per se nog boos bent op je… Lees verder »