Milou (12) in

Ontmoeten van mijn stiefmoeder

Hoe moet ik om gaan met het ontmoeten van mijn stiefmoeder heeft er iemand tips

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Milan
1 dag geleden

Hallo Milou! Tja dit kan lastig zijn, maar maak je niet druk. Jouw stiefmoeder zal vast aardig zijn. Weet je dat de meeste mensen vooral bang zijn voor het woord ‘stief’? De oorzaak hiervan zijn (vreemd genoeg) sprookjes. Je zal vast herkennen dat de stiefmoeder van assepoester geen lieverdje was. Maar ik wed dat dit niet het geval zal zijn met JOUW stiefmoeder.

Mocht jouw band met jouw stiefmoeder toch niet helemaal klicken, dan raad ik jou aan om samen iets te doen dat jullie allebei leuk vinden

Met vriendelijke groet
Milan

Bodi
9 dagen geleden

Hoi Milou ik had precies het zelfde probleem en wat bij mij heel erg hielp was om haar en haar dochter op een fijne vrolijke plek te ontmoeten wij spraken met elkaar af bij een pretpark!!! dus ik ging met haar dochter in allemaal leuke atracties dat was allemaal heel gezelig,
ik was zeker ook zenuwachtig maar ze was gelukkig heel aardig want je moet maar zo denken: als me vader haar leuk vind dan ik hopelijk ook!

SolarSun
9 dagen geleden

Hoi Milou, Ik kan begrijpen als je het eng of spannend vind om jouw stiefmoeder te ontmoeten. Ik heb een vergelijkbare ervaring maar dan met mijn stiefvader. Voordat ik hem ontmoette en leerde kennen, vond ik het ook spannend en eng. Het lastige vond en vind ik nog steeds dat hij niet mijn “echte” vader is maar een “vreemde”. Ik vind het dan lastig om mezelf te herkennen in hem en om mij dan begrepen te voelen door hem. Toch kwam ik achter dat mijn angst ervoor uiteindelijk veel groter was dan de realiteit. In het echt bleek dat hij… Lees verder »

Sasha
9 dagen geleden

Lieve Milou, Wat een spannend moment om je stiefmoeder te ontmoeten! Ik weet nog heel goed hoe dat voor mij was en hoe zenuwachtig ik was. Wat mij heeft geholpen is om samen met mijn zusje en vader te bepalen waar we haar wilde ontmoeten. Vooraf hebben we met elkaar gesproken over wat we spannend vonden, waar we bang voor waren en wat we hoopten. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om in een restaurant af te spreken, nog niet direct bij ons thuis. We hebben wat gegeten en gekletst om elkaar te leren kennen. Ook heeft het mij geholpen dat… Lees verder »

Evi
Evi
9 dagen geleden

Lieve Milou, Wat goed dat jij jouw vraag hier op het forum hebt gesteld! Het ontmoeten van jouw stiefmoeder kan hartstikke leuk zijn, maar natuurlijk ook lastig. Vind jij het leuk om jouw stiefmoeder te ontmoeten of vind je dit ingewikkeld? Voor mij voelde het in het begin heel erg lastig om met de nieuwe vriendin van mijn vader om te gaan dus ik zou het heel goed begrijpen als je het ook een beetje ingewikkeld vindt. Mijn tip zou zijn om vooral niet zenuwachtig te zijn en gewoon lekker jezelf te zijn als je haar gaat ontmoeten. Misschien kan… Lees verder »

Nina
Nina
10 dagen geleden

Ik snap helemaal wat je bedoelt! ik zelf wil haar niet ontmoeten omdat me vader echt een klootzak is maar alsnog ga ik wel moeten

Ik zelf denk dat je het moet gaan proberen en zo niet moet je dr laten weten dat jij zeker niet HAAR dochter ben