Ongezellig bij mijn vader

Mijn ouders zijn al gescheiden sinds ik in groep 2 zit. Bij mijn vader is het de laatste paar jaar ongezellig. Ik wil niet bij mijn moeder wonen, omdat mijn vader oud is en ik anders het gevoel heb dat ik hem in de steek laat. Ik wil ook niet steeds ruzie maken. Ik weet niet wat ik moet doen. Help me alsjeblieft!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Carmen
Carmen
1 jaar geleden

Hi lieve Lisa, Wat fijn dat je de weg naar het forum hebt gevonden en wat knap dat je deelt waar je moeite mee hebt. Ik lees dat je het lastig vindt om te beslissen waar je wilt gaan wonen en er aan beide plekken voor- en nadelen zitten. Ik kan me voorstellen dat dit een lastige situatie voor je is. Wat vervelend dat dit je bezig houdt, ben je er al lang over na aan het denken waar je wil gaan wonen? Ik kan mij voorstellen dat het maken van een beslissing waar je wilt gaan wonen en dus… Lees verder »

SolarSun
SolarSun
1 jaar geleden

Hoi Lisa, Bedankt voor het delen van je verhaal op het forum! Ik begrijp je gevoel dat je je vader niet in de steek wil laten, omdat hij oud is. Klopt het dat je dan het gevoel hebt dat je voor je vader wil zorgen? Ik herken het gevoel soms ook namelijk. Je bent hier zeker niet alleen in. Laatst was mijn moeder ziek, en ik kreeg heel erg het gevoel dat ik haar graag wilde helpen met alles voor haar doen. Tegelijkertijd was ik wel bewust van mezelf en ik luisterde goed naar mijn gevoel die zei tot hoe… Lees verder »

Lisa
1 jaar geleden
Reply to  SolarSun

Hey, bedankt voor je reactie. Ja, ik heb soms het gevoel dat ik voor hem moet zorgen. Ik heb snel een schuld gevoel en wil iedereen tevreden houden en helpen. Maar ik heb moeite met de emoties die ik daarvan krijg. Ik wil het altijd goed doen, maar het moet altijd beter. Ik heb weleens ruzie met mijn vader, maar door zijn oude leeftijd voelt het allemaal heel eng. Ik denk er wel eens over na. Wat als hij er niet meer is… Zou ik dan een schuld gevoel hebben? Zou ik het mezelf ooit kunnen vergeven dat ik al… Lees verder »