Claire (15) in

Omgangsregels tijdens corona

Hey, ik heb een vraag

Voor Corona ging ik altijd volgens een vast schema naar mijn moeder/vader. Dat mag nu niet meer van mijn moeder omdat zij vindt dat mijn vader niet voorzichtig genoeg is met alle regels van de overheid enzo. Ze wil dat ik lang bij haar ben en kort bij mijn vader. Ik heb gezegd dat ik dat niet meer wil. Mijn moeder zegt dat ik dan zelf met een oplossing moet komen voor wanneer ik waar ben.

Mijn vraag is hoe anderen dit doen (dus wanneer je waar bent) / of iemand tips heeft voor wat voor schema ik kan voorstellen.

groetjes Claire

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Daniël
5 maanden geleden

Ja bij mij is het ook beetje lastig met corona en zo. Toen mijn moeder positief testte, wilde mijn vader mij eerst naar mijn moeder terugsturen, maar dat vond ik onverantwoord. Toen heb ik de GGD gemaild en zij zeiden ook dat ik bij mijn vader moest blijven maar mijn gevoel zei dat ik naar mijn moeder terug wilde enzovoort enzovoort. Uiteindelijk ben ik 1e kerstdag (want het was in de kerstvakantie!) naar mijn moeder teruggegaan. Maar echt duidelijke afspraken hebben wij niet, want mijn ouders praten niet normaal met elkaar alleen per mail. Ik denk sowieso dat de belangrijkste… Lees verder »

Floor
6 maanden geleden

Hey Claire! Wat een vervelende situatie zit je nu in. Gescheiden ouders en deze coronatijd maakt het voor ons als kind van gescheiden ouders extra lastig, dat merk ik ook. Ik vind het heel goed van je dat je hebt aangegeven bij je moeder dat jij je vader niet minder vaak wil zien. Hier heb jij ook recht op. Ik heb zelf ons vaste schema aangehouden ondanks corona, ik wissel week om week tussen mijn ouders. We hebben wel de afspraak gemaakt dat als een van mijn ouders klachten heeft ontwikkeld, ik bij de ouder blijf die gezond is. Bijvoorbeeld:… Lees verder »

Claire
6 maanden geleden
Reply to  Floor

Hi lieve Floor, Heel erg bedankt voor je reactie, dat betekent veel voor me. Na een paar dagen heb ik een nieuw tijdelijk schema bedacht. Het ging even heel goed tussen mij en mijn moeder. Maar toen ze dat vandaag vroeg vertelde ik mijn schema (waarin ik nogsteeds meer bij haar dan bij mijn vader ben). Toen reageerde ze weer heel boos. Ik heb toen veel aan jouw berichtje gehad en gezegd dat zij dit met mijn vader moet regelen, zoals jij zei. Wat ik ook zei, het had geen zin. Ik weet niet goed hoe ik als 15 jarige… Lees verder »

Floor
6 maanden geleden
Reply to  Claire

Lieve Claire, Wat fijn dat mijn berichtje heeft geholpen en dat je nog hebt laten weten hoe het ging. Ik ben heel erg trots dat jij voor jezelf bent opgekomen, super goed! Wees ook trots op jezelf ❤️ Wat een goede stap om een buddy te nemen. Daar kan jij altijd je hart luchten wanneer je maar wil. In lastige tijden kan dat heel goed helpen. Onthou dat jouw gevoel telt en dat het er mag zijn. Misschien werkt het nog om een brief te schrijven aan je moeder. Dit kan zij dan rustig doorlezen en jij kan al je… Lees verder »