Laura (22) in

Omgaan met verlies

Ik heb na de scheiding van mijn ouders bijna 15 jaar geleden heel weinig contact met mijn vaders kant van de familie. Er waren veel dingen gebeurd en ik had niet veel behoefte aan contact. Nu had ik dat eindelijk verwerkt en wilde ik weer contact gaan zoeken maar ik wist nog niet precies hoe. Nu stuurde mijn vader een paar dagen geleden een bericht naar mijn broertje dat onze oma overleden is. Ik weet niet zo goed hoe ik me hierbij moet voelen omdat ik toen ik klein was hele goeie herinneringen met haar had maar ik haar nu niet echt meer ken omdat ik haar al meer dan 10 jaar niet gezien heb. Ook ben ik bang dat mijn moeder en ik niet naar de begrafenis mogen komen omdat mijn vader dat niet wil. Ik weet niet zo goed hoe ik dit moet verwerken, heeft iemand misschien hetzelfde meegemaakt of misschien wat tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Selina
7 maanden geleden

Lieve laura, Het spijt me erg van je oma dat is natuurlijk niet leuk zelf heb ik iets anders meegemaakt, maar ik weet wel dat je je gevoelens niet moet opkroppen probeer er wel gewoon met iemand over te praten en wie weet komt er wel een oplossing denk nog niet te negatief, want daar word je alleen maar verdrietig van probeer gewoon positief te blijven!

Groetjes Selina

Oleni
7 maanden geleden

De mijne is 1 jaar eigenlijk best kort als ik het met jou vergelijk

Iris
7 maanden geleden

Lieve Laura, Wat een heftige situatie, zeg! Ik vind het heel knap dat je dit deelt. Ik kan me voorstellen dat het gek kan voelen om je oma te verliezen als je haar al zo lang niet hebt gezien. Maar ook jij met herinneringen aan je oma van lang geleden hebt het recht om afscheid te nemen van haar. Het is juist heel mooi dat de herinneringen die je hebt, mooie zijn 🙂 Zelf had ik ook een lastige relatie met mijn vader sinds mijn ouders gescheiden zijn. Ik had tijden lang ook geen behoefte aan contact, totdat mijn oma… Lees verder »

Laura
7 maanden geleden
Reply to  Iris

Heel erg bedankt voor je reactie en de tips! We hebben via mijn broertje contact gehad met mijn vader en m’n moeder en ik zijn allebei welkom bij de begrafenis, dus we kunnen allebei afscheid nemen 🙂