Sterre (12) in

Omgaan met stiefvader

Hallo,
Mijn naam is Sterre en ik ben twaalf jaar en heb een vraag. Mijn ouders 2012 gescheiden toen was is vijf in 2012 heb ik mij stiefmoeder leren kennen. Het klikte gelijk tussen mijn liefmoeder (noem haar liefmoeder omdat ze super lief is en goed voor mij zorgt). Sins paar weken geleden heeft mij moeder een vriend. Ik vind het super lastig. Ik ben gewoon mijn liefmoeder gewend en niet een stiefvader. Ik weet totaal niet hoe ik mee moet om gaan. Ik vindt het totaal niet leuk. Hoe moet ik hier mee omgaan?
Mvg Sterre

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
F
F
8 maanden geleden

hallo Sterre ik snap je wel ik had eerst een stiefvader daarna pas een stiefmoeder ik schrok er ook van , en het kan zijn dat je je stiefmoeder nog wel wat liever blijft vinden maar je went er van zelf aan.

Antje
11 maanden geleden

Hoi lieve Sterre, Je hebt ons forum gevonden en wat fijn dat jij je verhaal hier durft te delen. Wat jij beschrijft herken ik heel erg. Ik kon het ook meteen erg goed vinden met mijn stiefmoeder en jij dus ook. Wat een leuke naam heb je haar gegeven, ”liefmoeder” dat had ik nog nooit gehoord! Wat je beschrijft is ook normaal, met sommige mensen heb je meteen een klik en met sommige mensen duurt dit gewoon langer of de klik komt er niet. Ik heb ook geen goede klik met mijn stiefvader helaas en dit vond ik aan het… Lees verder »

Dieuwertje
11 maanden geleden

Hoi Sterre! Wat fijn dat je hier je vraag hebt gesteld! Ik herken je situatie heel goed! Toen ik 14 was gingen mijn ouders scheiden en kreeg mijn moeder een nieuwe vriend. Dat klikte niet meteen, maar ging wel steeds beter en nu hebben we een goede klik! Een paar jaar later, toen ik 16 was, kreeg mijn vader een nieuwe vriendin. Ik vond het eerst juist altijd heel erg dat mijn vader alleen thuis zat en ik wilde altijd dat hij iemand had zodat hij niet zo alleen was. Maar toen kreeg hij een vriendin, en vond ik dit… Lees verder »