Nova (10) in

Omgaan klasgenoot

Ik heb iemand in mijn klas die gescheiden ouders heeft en ik weet niet hoe ik daar mee moet omgaan kunnen jullie tips geven???

7
Reacties

avatar
7 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MaurajanneCharlotteDeborahDolores Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Maura
Maura

lieve Nova ik kwam er ook net achter dat men ouders gaan scheiden gewoon lekker een dikke knuffel geven als ze huilt vindt ze vast fijn

janne

Hee lieve Nova! Wat ontzettend goed dat je deze vraag stelt op ons forum! Ik weet zeker dat je met deze vraag stellen ook andere kinderen helpt. Ik vind de vraag die je stelt super goed, en snap ook dat je hem stelt. Bij mij in de klas was er namelijk ook een meisje die te horen kreeg dat haar ouders gingen scheiden. Ze was super verdrietig en kon zich niet meer concentreren. Ik vond ook lastig hoe ik er op moest reageren. Ik merkte al snel dat als ik haar gewoon net als iedereen behandelde, dat ze zelf wel… Lees verder »

Charlotte

Lieve Nova, Wat stoer dat je hier heen komt om hulp te vragen zeg! Ik wou dat ik zulke goede klasgenoten had toen mijn ouders uit elkaar gingen! Toen mijn ouders uit elkaar gingen wisten mijn klasgenoten het eigenlijk niet. Ik wilde niet dat zij anders tegen mij zouden doen, of dat ze zouden gaan roddelen over mij of zo. Dus eigenlijk doordat je al nadenkt over hoe je daar mee om moet gaan ben je al super goed bezig. Ik zelf had het fijn gevonden dat als mijn klasgenote het wel hadden geweten, dat ze gewoon normaal tegen mij… Lees verder »

Deborah

Hoi Nova! Wat ontzettend lief dat je daar rekening mee probeert te houden! Ik weet nog toen mijn ouders gingen scheiden dat ik het heel moeilijk vond om erover te praten, maar dat ik er wel veel verdriet om had. Ik vond het fijn om gewoon dezelfde dingen met mijn vriendinnen te blijven doen en dat ze niet anders deden dan normaal. Met een goede vriendin praatte ik er wel eens over als we rustig samen waren, bijvoorbeeld bij iemand thuis op de kamer. Ik had het niet fijn gevonden als mensen die ik niet goed kende er naar vroegen.… Lees verder »

Dolores

Hey lieve Nova, Ik vind het zo ontzettend lief dat je deze vraag stelt! Iemand met gescheiden ouders vind het fijn als er iemand is die naar ze luistert en erover kan praten. Ik praatte er zelf liever niet over met klasgenootjes, dus misschien is het fijn als je hem of haar vraagt of zij of hij wel erover wilt praten. En zoals Maura in de reacties zegt. Een dikke knuffel is altijd fijn! Daar werd ik ook altijd blij van. Je kan hem of haar ook altijd de tip geven om een buddy te nemen hier op de website.… Lees verder »

Maura
Maura

gewoon dikke knuffels geven mijn ouders zijn ook gescheiden ik vindt dat ook heel fijn

Daniëlle

Lieve Nova, Wat goed dat je hier je vraag op het forum stelt, ik weet zeker dat er veel kinderen zullen zijn die dezelfde vraag hebben over iemand uit hun omgeving met gescheiden ouders. Het kan namelijk lastig zijn om een manier te vinden om ermee om te gaan. Ik neem aan dat je zelf geen gescheiden ouders hebt, klopt dat? Om antwoord te geven op jou vraag: er is niet één bepaalde manier van hoe je met iemand met gescheiden ouders omgaat. Dat kan aan heel veel dingen liggen, zoals hoe je klasgenootje er zelf mee omgaat (vind hij… Lees verder »