Anoniem (16) in

Mijn broertje

Ik ben waarschijnlijk te oud voor deze site, maar ik moet mijn verhaal toch ergens kwijt.

Mijn ouders zijn 4 jaar geleden gescheiden, mijn moeder is hertrouwd met een nieuwe man en heeft met hem een paar maanden geleden een kind gekregen. Mijn stiefvader had al 3 kinderen uit vorige huwelijken (2 nog thuis wonend) en ik heb een jonger broertje. Mijn broertje en stiefbroertje zijn beide 10, maar worden duidelijk anders behandeld. Mijn broertje krijgt (voor zijn gevoel) overal de schuld van. Er wordt tegen hem geschreeuwd terwijl er met mijn stiefbroertje gesprekken gevoerd worden. Dit gebeurt vooral door mijn stiefvader, mijn moeder doet er niets tegen.

Ik ben altijd degene die naar mijn broertje luistert en hem troost als hij weer huilend in bed ligt, en dat is niet de bedoeling. Het liefst zou ik hem meenemen om permanent bij mijn vader te wonen, maar iets houdt me tegen. Ik ga ook na de zomer op kamers en ik heb het gevoel dat ik mijn broertje dan in de steek laat.  Ik heb dit onderwerp al meerdere keren bij mijn moeder aangekaart, maar wordt daar elke keer afgekapt. Ik kan het er wel met mijn vader over hebben en die steunt mij ook, maar hij is hierin ook niet neutraal. Daarom praat ik er nu hier over.

Deze situatie is niet goed voor mij of mijn broertje. Heeft iemand advies voor mij?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elise
7 dagen geleden

Hi, Je bent zeker niet te oud ik ben namelijk zelfde leeftijd ik was ook altijd degene die voor iedereen moest zorgen in deze situatie, alleen heb ik niet het gene wat jouw broertje heeft ik zou het hier echt nog eens met je vader over hebben en het voornamelijk ook aankaarten dat jij het gevoel hebt dat je hem in de steek laat zo kan je vader ook een toegevoegde waarde leveren door je met je moeder over te praten of eventueel met je broertje of iets te regelen ik merk namelijk dat jouw vader iets meer meegaand is… Lees verder »

Demi
19 dagen geleden

Lieve Anoniem, Ik wil eerst even zeggen dat je helemaal niet te oud bent voor Villa Pinedo! Ieder kind van gescheiden ouders is welkom hier, of je nou 10 of 20 bent maakt niet uit! Het is juist fijn dat je deze plek hebt gevonden om je verhaal te kunnen delen. Ik herken wel veel dingen in je verhaal. Mijn vorige stiefvader werd altijd snel boos als ik of mijn zusje iets fout deden maar wanneer zijn zoon hetzelfde deed was er niks aan de hand. Dat voelde echt mega oneerlijk altijd. Het is echt al heel goed van je… Lees verder »

Anoniem
22 dagen geleden

Ga met je broertje naar een hulp leerkracht op school die je kunnen helpen in deze situatie. Of vraag of hij een juf als begeleiding mag hebben zodat hij daar zijn verdriet bij kan uithuilen of vertellen als jij op kamers bent,