Iris (24) in

Hoe verwerk ik het?

Hoi allemaal,

Ik heb een dilemma en dacht misschien hebben jullie wel tips voor me.
Ik ben inmiddels 24 jaar oud, ik heb best veel mee gemaakt als kind na de scheiding van mijn ouders en ik heb dat dan ook allemaal moeten verwerken. Als puber begon dat al doordat ik dus merkte dat dingen die ik had meegemaakt niet zo standaard waren. Ik ben sindsdien altijd veel bezig geweest met wat er nou allemaal is gebeurd in mijn jeugd, tussen mijn ouders onderling, tussen mij en mijn ouders en ook tussen mij en mijn stiefouders. Praten met mensen om me heen helpt me hier ook bij, bijvoorbeeld ooms/tantes die me al mijn hele leven kennen. Ik merk nu continu dat er bepaalde verhalen zijn waarover ik 2 kanten krijg. Ik snap dat ieder verhaal 2 waarheden kent maar ik vind het heel erg frustrerend dat ik zo de echte waarheid niet weet. Zo is er ooit gezegd dat bureau Jeugdzorg betrokken is geweest en ik het rapport zo mocht zien. Toen ik daar een paar maanden later naar vroeg mocht ik het niet inzien. Ik twijfel dan of BJ daadwerkelijk betrokken is geweest en het niet gewoon een poging was om de andere ouder zwart te maken.
Ik hoor ook gewoon nog steeds nieuwe dingen over mijn verleden en heb het idee dat het me zo niet goed lukt om alles af te sluiten en te verwerken omdat het nooit ophoudt. Iedere keer komt er iets nieuws bij en dat moet ik dan weer verwerken.

Heeft iemand hier ervaring mee? Heb je tips?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SarahMarijke Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sarah

Hoi Iris, wat fijn dat je het forum hebt gevonden om je verhaal te delen. Allereerst wil ik zeggen dat ik het vervelend voor je vind dat je door de scheiding van je ouders veel hebt meegemaakt. Ook vind ik het mooi om te lezen dat je er wel met andere over praat en dat dat helpt, dat vind ik echt heel sterk van je. Ik kan me goed voorstellen dat het heel verwarrend is om steeds verschillende verhalen te horen, zeker als het over dingen gaat die jij graag wilt verwerken. Zelf hebben mijn ouders me nooit veel over… Lees verder »

Marijke

Lieve Iris, Bedankt voor het delen van jouw verhaal met ons, fijn dat je het forum hebt gevonden! Ik snap heel erg goed dat je het moeilijk vind om alles te verwerken. Moeilijk om niet te weten wat er daadwerkelijk is gebeurd in de scheiding van je ouders en als je denkt het verwerkt te hebben er steeds nieuwe dingen bij komen vanuit het verleden. Ik denk alleen wel dat heel veel kinderen van gescheiden ouders nooit het echte verhaal te horen krijgen ook ik heb hier last van en herken mij heel goed in jouw verhaal.. Zoals je zelf… Lees verder »