Emma (19) in

Nieuwe partners van mijn ouders

Hoi!
Ik stuur hier maar even een berichtje, omdat ik zelf niet zo goed weet wat ik met mezelf moet.
Ruim een jaar geleden zijn mijn ouders (toen nog als vrienden) uit elkaar gegaan. In maart kreeg mijn moeder haar vaste huis, en nog geen maand later had ze een vriend. Mijn vader heeft toen 2 weken het contact met haar verbroken, maar had zelf ook binnen no time een vriendin.
Ik heb nogal moeite met veranderingen en dit was en is ook erg moeilijk.
Nu heb ik intussen mijn moeders vriend een paar keer ontmoet en mijn vader heeft sinds kort bekendgemaakt dat zijn vriendin (die ik nog niet ontmoet heb) in de zomer hier komt wonen. Ik ga dan bij mijn moeder wonen, omdat ik dit te snel vindt gaan (de band met mijn vader is daarbij ook niet geweldig).
Mijn moeder denkt dat het voor mij goed is om te wennen aan de nieuwe partner(s) omdat dat mij meer rust geeft. Ik vind het namelijk nog steeds niet heel fijn als haar vriend over de vloer komt (terwijl ik hem verder best mag), mede omdat ik het onwennig vind om mijn moeder in een relatie te zien (zij en mijn vader hadden nooit zo’n goede relatie).

Ik weet dat het tijd wordt om eraan te wennen, maar alles in mij schreeuwt dat ik het niet wil. Het liefst zou ik nu op mezelf gaan wonen, maar dat is praktisch gezien erg lastig.
Weet iemand hoe ik mezelf ertoe kan zetten dat ik aan de nieuwe partners probeer te wennen en dat ik minder weerstand voel bij het idee? Dit zou mij (en mijn moeder) denk ik veel rust geven.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Féline
26 dagen geleden

Hoi Emma! Ik heb ook een beetje dezelfde situatie. Mijn vader heeft een nieuwe vrouw gekregen (sorry dat ik dit zeg) maar ik haat haar gewoon. Ik voel me bij mijn vader niet meer thuis en ik heb vaak gedaan alsof ik ziek was zodat ik langer mij mijn moeder kon blijven. Ik heb een tip. Ik heb zelf een knuffel. En die helpt me altijd. Als ik verdrietig ben huil ik hem helemaal onder en als ik boos ben gooi ik heb alle kanten op. Je kan bevoorbeeld een knuffel zoeken op de rommelmarkt of er ergens een kopen.… Lees verder »

Emma
26 dagen geleden
Reply to  Féline

Hoi Féline,
Heel erg bedankt voor je reactie. En lief dat je jouw verhaal en tips deelt. Het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben. Ik kan zeker wat met deze tips omdat ik me inderdaad vaak boos en verdrietig voel. Ik ga ermee aan de slag.
Nogmaals super bedankt!
Groetjes,
Emma

Michelle
1 maand geleden

Hoi Emma, wat goed van je dat je je vraag durft te stellen hier op het forum! Ik herken jouw gevoel heel goed. Ook ik moest erg wennen aan de nieuwe partners van mijn ouders na de scheiding. Vooral bij mijn moeder omdat het bij haar allemaal erg snel ging en ik met mijn moeder ook geen goede band had op dat moment. Hierdoor heb ik ook een tijdje helemaal geen contact gehad met mijn moeder, dit heb ik weer opgepakt toen ik voelde dat ik hier klaar voor was. Dat wil ik dan ook aan jou meegeven, jij voelt… Lees verder »

Emma
1 maand geleden
Reply to  Michelle

Hoi Michelle,

De situatie die je beschrijft over jou en je moeder lijkt enorm op de situatie van mij en mijn vader. Ondanks dat ik het heel vervelend vind dat het bij jou zo liep, is het fijn om te horen dat iemand datzelfde heeft gehad. Heel erg bedankt voor je support, het is fijn om te horen dat het niet erg is dat het wennen zo lang duurt!

Groetjes,
Emma

Kirsten
1 maand geleden

Lieve Emma, Heel begrijpelijk hoe jij rond om de nieuwe relatie voelt van je ouders. Het is als kind nooit leuk om je ouders met een ander te zien, zelfs niet al ze gelukkiger zijn. Dat je het continu vergelijkt, doe ik ook. En is heel normaal, want ergens zou je willen dat ze nog bij elkaar zijn want het zijn jouw ouders. Dit is ruim 18 jaar zo geweest. Dat je je minder prettig voelt in huis als de vriend van je moeder aanwezig is, is begrijpelijk. Naast de nieuwe dynamiek is hij voor jou te gast. Maar je… Lees verder »

Emma
1 maand geleden
Reply to  Kirsten

Hoi Kirsten,

Enorm bedankt voor je reactie. Ik vind het zo fijn om te merken dat je precies begrijpt wat ik bedoel. Het lijkt bijna of je mijn gedachten kan lezen. Ik vind het een fijn idee om afspraken te maken met mijn moeder, dat is een heel goede tip! Het is inderdaad fijn om te weten waar ik aan toe ben, zo kan ik me er goed op instellen.
Je hebt me echt erg geholpen met je berichtje, nogmaals dankjewel!

Groetjes,
Emma

Kirsten
1 maand geleden
Reply to  Emma

Anytime ❤️ Succes

Maartje
1 maand geleden

Hoi lieve Emma! Super goed dat je hulp zoekt en ons een berichtje hebt gestuurd! Alles in je verhaal herken ik zo ontzettend goed! Ik weet precies wat je bedoeld wanneer je zegt dat alles te snel gaat en je wel wil wennen maar het niet echt lukt…. Het is ook gewoon een hele lastige periode. Je oude vertrouwde thuis wordt door de scheiding uit elkaar getrokken en je beland in een nieuw ‘thuis’ wat misschien niet echt als thuis voelt. Dit kan wel komen, maar heeft inderdaad tijd nodig. Bij de een gaat dat sneller dan bij de ander.… Lees verder »

Emma
1 maand geleden
Reply to  Maartje

Hoi Maartje, Ik wil je heel erg bedanken voor je reactie. Het is fijn om advies te horen van iemand die iets soortgelijks heeft meegemaakt en daardoor heb ik het idee dat je precies begrijpt wat ik bedoel. Vooral dat wat je zegt over dat deze nieuwe situaties onprettig voelen ook al zijn de partners aardig is heel herkenbaar. Ik ga ermee aan de slag om inderdaad te wennen aan die nieuwe ‘onprettige’ situaties, want onprettig is soms ook oké. Nogmaals heel erg bedankt! Ik vond het heel fijn om dit te lezen en ik heb ook zeker wat aan… Lees verder »