Ashley (22) in

Nieuwe partner moeder

Mijn ouders zijn al 8 jaar uit elkaar en mijn moeder kreeg al snel een nieuwe vriend, aan wie ik me veel irriteer. Zij wonen nu samen en kwam in het begin bij ons op vakantie en bleef dus voor langere periodes in huis. Hij is erg spiritueel en mijn moeder is daardoor ook erg veranderd. In het begin had ik vaak problemen omdat hij in zijn onderbroek door het huis liep en ik me oncomfortabel voelde. Mijn moeder kon ik hier niet op aanspreken omdat ze erg defensief werd. Nu ben ik onlangs weer terugverhuisd en wil ik het liefste bij mijn vader wonen door de bovenstaande situatie. Ik weet alleen niet zo goed hoe ik het aan mijn moeder moet vertellen omdat ik haar niet wil kwetsen. Aan de andere kant ben ik ook bang dat ze haar vriend voorop zet. Dit gevoel heb ik namelijk al vaker gehad wanneer mijn probleem met hem ter sprake kwam. Nu heb ik alleen gemerkt dat ik me ook aan haar begin te irriteren omdat ze zo is veranderd en hetzelfde denkt als hij.
Hoe kan ik het beste met deze situatie om gaan? Ik heb dit gesprek al een lange tijd uit de weg gelopen omdat ik bang ben voor de consquenties of hoe zij reageert.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lennart
10 maanden geleden

Hi Ashley, Ik zie dat Nicole al veel goede tips vanuit haar ervaringen gedeeld heeft. Hoe gaat het nu in de situatie met je moeder en haar nieuwe partner? Hopelijk hebben de tips van Nicole geholpen en heb je de situatie misschien al kunnen verbeteren. Zelf herken ik ook veel in zowel jouw verhaal, als in die van Nicole, dus dat wil ik graag ook met je delen in de hoop dat het jouw kan helpen. Mijn moeder kreeg al heel snel na de scheiding (ik was 10) een nieuwe partner en ik denk dat die na ongeveer een jaar… Lees verder »

Nicole
11 maanden geleden

Hee hoi lieve Ashley, Je schrijft dat jouw ouders al 8 jaar uit elkaar zijn. Jouw moeder kreeg al snel een nieuwe vriend en jij irriteert je veel aan hem. Jouw stiefvader is erg spiritueel zeg je, waardoor je moeder ook veel is veranderd. Je had er vaak problemen mee dat hij in zijn onderbroek door het huis liep, daardoor voelde jij je oncomfortabel. Je geeft ook aan dat je je moeder hier niet op kon aanspreken omdat ze erg defensief werd. Wat vervelend voor jou Ashley! Hoe gaat dit nu? Wat je schrijft is echt zo ontzettend herkenbaar voor… Lees verder »