annoniemper (12 jaar) in

nieuwe opvoedstijl

hey ikke heb een nieuw broertje en dat is wel leuk maar met mijn stiefmoeder is de opvoedstijl van mijn vader veel strenger geworden ik kan daar niet goed mee omgaan wat moet ik doen

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
annoniemper
annoniemper
5 jaren geleden

ik heb met mijn vader gepraat hij zei at hij het snapte en er rekening mee gaat houden
het lucht echt op om het te zeggen zeg groetjes annoniemper

aj
aj
5 jaren geleden

Ohhh wat leuk je nu in 1 x een broertje er bij hebt .
Ik zelf ben vader van een dochter van 12 een zoon van 8 en een dochtertje van 1 jaar en bijna 4 maand . Ik zelf zou het heel fijn vinden als mijn dochter bij mij kwam en me dit zo vragen en uitleggen . Dan zou ik daar zeker rekening mee houden.
Ik denk dat jou vader dat ook fijn vind om daar met jou over te praten en samen naar een oplossing zoeken . En inderdaad vraag het je verder even als jullie met zijn 2 zijn .
Heel veel succes

Bob
Bob
5 jaren geleden

Dag Annoniemper, Bedankt voor je bericht. Leuk om te zien dat je het leuk vindt dat je een nieuw broertje hebt. Vaak passen ouders zich aan als er een nieuwe partner is. Jammer dat je vader hierdoor strenger optreedt tegen je. Wat je kan doen is aangeven dat je het moeilijk vindt om met de nieuwe strengere opvoedingsstijl om te gaan. Het is altijd moeilijk aanpassen als je al iets gewend bent. Je kunt je vader bijvoorbeeld duidelijk maken dat je het moeilijk vindt om je aan te passen aan de nieuwe opvoedingsstijl en hem vragen of hij terug kan… Lees verder »

Yannick
Yannick
5 jaren geleden

Hoi! Ik snap heel goed dat het voor jou gek is dat je vader ineens strenger is. Het kan inderdaad zo zijn dat dit veranderd is toen hij met zijn nieuwe vriendin (jouw stiefmoeder) een relatie begon. Ik denk dat het goed is om gewoon eens te praten met je vader hierover. Maar dan als hij alleen is, niet met je stiefmoeder. Dan kun je gewoon even fijn alles vertellen en je gevoel uiten bij hem. Je vader luistert echt wel naar jou en kan uitleggen waarom hij strenger is geworden. Misschien heeft het ook andere redenen. Het is goed… Lees verder »