Anoniem (16) in

Niet op komen dagen

Hoi,
Mijn ouders zijn gescheiden en door de rechter is beslist dat ik iedere twee weken naar mijn moeder moet. Is het mogelijk om, als 16-jarige, te zeggen dat je niet meer naar een ouder wilt, omdat de situatie daar slecht is? Kun je zomaar niet meer op komen dagen of moet dit ook weer via de rechter geregeld worden?

Alvast bedankt
Anoniem

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Hilde
1 jaar geleden

Hoi Anoniem, Ik vind het echt knap van je dat je je vraag hier op het forum stelt. Wat lastig dat je iedere twee weken maar je ene ouder moet terwijl je dat niet wil. Je geeft aan dat deze regeling via de rechter is ontstaan, hoe oud was je toen? Heeft de rechter je toen om je mening gevraagd? Een Buddy bij Villa Pinedo heeft een hele duidelijke blog geschreven over rechten: https://www.villapinedo.nl/blog/wat-zijn-mijn-rechten-als-kind/ Tussen je 12e en 18e mag je je mening geven, maar je mag pas echt zelf beslissen als je 18 bent. Toen ik 15 was had… Lees verder »

Charlotte
1 jaar geleden

Lieve Anoniem, Want naar dat je niet meer naar een van je ouders wilt, ik ken het gevoel echter wel heel goed hoor! ik heb een hele poos geen contact gehad met mijn moeder, ook omdat ik mij daar niet prettig voelde. Bij mij is de afspraak gemaakt dat ik af en toe contact met mijn moeder zou hebben, zodat ik niet aan vaste momenten vast zat. Hoe het precies zit, met verplichtingen en rechters enzo weet ik niet, maar bij mijn broertje was het zo dat mijn vader mijn broertje echt niet mocht dwingen naar mijn moeder te gaan… Lees verder »

J.S
J.S
1 jaar geleden

Hallo.. Omdat je minderjarige bent word het spijtig genoeg altijd door een rechter bepaald waar en bij welke ouder in dit geval jij moet wonen etc. Maar vanaf 12 jaar heb jij als kind zijnde ook het recht om je woord te doen bij de rechter. Als ik terugkijk op mijn jeugd hadden mijn ouders dit dan niet maar voor de rest ook langdurige processen.. jij hoort niet het dupe te zijn en worden van de fouten en conflicten tussen je beide ouders. En als je echt niet meer heen wilt om wat voor reden dan ook blijf het zeggen… Lees verder »