Fleur (18) in

Niet naar vader

Sinds een paar maanden hebben mijn ouders besloten om te gaan scheiden. Mijn zusjes (10&14) en ik hebben ieder afzonderlijk besloten dat we geen contact meer willen met onze vader. Nu ben ik 18 en mag ik, als de scheiding rond is, zelf ervoor kiezen om volledig bij mijn moeder te gaan wonen, maar als ik het goed heb begrepen hebben mijn zusjes die keuze (nog) niet. Ik vroeg me af of dit echt zo was, en of er in dat geval ook andere mogelijkheden zijn voor hen zodat ze niet naar mijn vader moeten wanneer ze daar geen behoefte aan hebben.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Selena
1 maand geleden

Lieve Fleur, Wat ontzettend goed dat je het forum hebt gevonden en hier je verhaal en vraag deelt! Ik begrijp je situatie goed en snap ook dat je met vragen zit over de rechten van in dit geval, jouw zusjes. Ik heb een soortgelijke situatie gehad als dat jij hier beschrijft. Bij mij was het alleen zo dat ik de enige was die bij mijn moeder ging wonen en heb ik nog steeds contact met mijn vader. Het verschilt dus wel iets, maar ik wil jou graag helpen met je vraag die hebt op dit moment. Toen ik besloot om… Lees verder »

Fleur
1 maand geleden

Hi Debby, heel erg bedankt voor je reactie. Fijn om advies te krijgen van iemand die ongeveer hetzelfde heeft meegemaakt. Die link die je hebt gevonden, ga ik direct bekijken. Bedankt alvast daarvoor! Wij hebben het inderdaad al met onze moeder besproken en die komt zeker voor ons op, maar helaas denkt onze vader er anders over. Hij probeert ons koste wat het kost over te halen om toch weer het contact met hem te verbeteren. Dus dat gaat helaas nog een vrij lastige situatie worden. Vandaar ook mijn vraag over de rechten van mijn zusjes, omdat ik hen ook… Lees verder »

Debby
1 maand geleden

Lieve Fleur, Wat ontzettend dapper dat je jouw verhaal durft te delen op ons forum! Zelf heb ik niet dezelfde ervaring als jij, maar was het juist andersom. Ik ging bijna elk weekend naar mijn vader, terwijl de regeling eigenlijk een weekend in de twee weken was. Bij ons was de regeling in het echt dus iets anders op papier en hebben mijn ouders echt geluisterd naar mijn behoefte. Het heeft mij geholpen om aan te geven dat ik graag vaker naar mijn vader wilde. Voor jou is het juist andersom, maar misschien kun jij samen met je zusjes met… Lees verder »