anoniem (12) in

Niet meer thuis voelen

ik wil niet meer naar mn vader toe. er gebeuren nare dingen en het hele huis is vies en niet opgeruimd waardoor er laatst een ongeluk is gebeurd in huis. ik voel me niet meer thuis en veilig maar ik ben super bang voor z’n reactie. Ook omdat hij last heeft van woede problemen en dan ben ik bang dat hij naar mij komt. maar ik weet niet hoe ik dit moet vertellen aan hem. En ik wil m’n kat natuurlijk ook echt niet kwijtraken die bij hem woont. En alle familieleden die daar aan die kant zitten ben ik bang dat ze me iets aan gaan doen ofzo. iemand die iets het zelfde of me kan helpen zou heel fijn zijn…

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Mavit
4 dagen geleden

wouw dit klinkt precies als mijn vader! zelf zit ik er al jaren mee dat hij zich zo gedraagd. ik weet dat dit niet veel hulp opleverd, maar ik onthoud altijd dat er betere tijden gaan komen. het is vooral goed dat je dit deelt met iemand die je vertrouwd zodat er gesproken kan worden over een oplossing (en ik snap het helemaal over de kat, mijne wil ik ook niet kwijt).

Eef
Eef
13 dagen geleden

Wat vervelend dat je je niet meer thuis voelt bij je vader. Het is heel goed om naar je gevoel te luisteren. Als jij je onveilig voelt dan is dat niet oké. Meestal lucht het toch op om eerlijk te zijn. En misschien zal je vader juist proberen te veranderen. Je kunt ook voorstellen even een tijdje minder langs te komen, dan kan je je kat wel nog af en toe zien en misschien heeft je vader dan ook meer tijd voor je..

anoniem
13 dagen geleden
Reply to  Eef

Ja klopt maar k vindt hem ook gewoon fijne man ik vertrouw hem niet enzo.

Eef
Eef
12 dagen geleden
Reply to  anoniem

Als je hem niet kan vertrouwen en je daar niet veilig voelt, dan is het inderdaad beter om niet meer naar hem toe te gaan. Ik denk dat het fijn is om dit samen met iemand anders aan hem te vertellen. Kan je het misschien met je moeder bespreken?

anoniem
11 dagen geleden
Reply to  Eef

Ja ik praat ookal met me moeder er over maar ze zegt dat zei er niks in mag betekenen. ik moet naar de rechter samen met me moeder maar dat vindt ik heel eng

Eef
Eef
9 dagen geleden
Reply to  anoniem

Oei dat is echt heel erg spannend! Ik heb in dezelfde situatie gezeten vroeger. Wij voelden ons ook helemaal niet fijn bij mijn vader. Via de rechter is uiteindelijk besloten dat wij niet meer naar mijn vader hoefden. Het was heel lastig, maar uiteindelijk is het ook goed dat je ouders een keer moeten praten met iemand anders, in dit geval de rechter. Natuurlijk is het super eng en weet je niet hoe je vader reageert. Maar nu voel je je onveilig bij hem, dus ik denk dat dit de beste is wat je nu kan doen!

anoniem
8 dagen geleden
Reply to  Eef

Ja inderdaad maar me broertje en zusje zijn 9(maandag 10) en 7 en hun hebben het ook moeilijk bij onze vader. Me moeder herkend de situatie heel goed die wij uitleggen vooral omdat dat ook de dingen zijn omdat zei zich ook niet veilig voelde.