Emilia (14) in

Niet meer bij vader willen wonen

Mijn ouders zijn nu twee jaar uit elkaar, maar ik wil niet meer bij mijn vader wonen. Hoe kan ik het hem vertellen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nynke
20 dagen geleden

Praat er met iemand over die er goed mee om kan gaan en probeer er een oplossing voor te vinden.

Noza
24 dagen geleden

Hey Emilia, Goed dat je je vraag stelt op dit forum! Ik begrijp dat je liever bij je moeder woont dan bij je vader. Het lijkt mij ook lastig om dit dan ook te vertellen. Voor mij is dit vooral omdat ik mijn andere ouder niet wil kwetsen. Hoe is dit voor jou? Waarom wil/durf je hier niet met je vader over te praten? Bij mij is het zo dat ik de laatste tijd makkelijker en opener durf te praten met mijn moeder, vooral als ik iets kwijt moet over haar partner (mijn “stiefvader”). Op een of andere manier werkt… Lees verder »

Emilia
22 dagen geleden
Reply to  Noza

Ik wil mijn vader niet kwetsen inderdaad. Ik het er met m’n moeder over gehad dat ik liever bij haar woon, maar ze vindt dat ik ook bij m’n vader moet wonen. Dus het mag niet.
Maar wel bedankt voor je antwoord!

Noza
19 dagen geleden
Reply to  Emilia

Hoi Emilia, Ah, dat snap ik dat je moeder graag wil dat je ook bij je vader woont. Weet je misschien ook waarom ze dit wil? Heeft het misschien te maken met dat ze vindt dat we als kind “recht” hebben op een moeder en vader? Misschien kan je haar op een of andere manier kennis laten maken met een van je vrienden/klasgenoten bijvoorbeeld die ook gescheiden ouders heeft, waarvan hij/zij eigenlijk vooral bij 1 ouder woont? Mij zou het helpen om op nieuwe ideeën of inzichten te komen als ik kennis maak met een andere omgeving/situatie… Verder, over je… Lees verder »