'Sanne' (16 jaar) in

Niet lekker in mijn vel

‘Mijn ouder hebben 3 maanden geleden laten weten dat ze gaan scheiden. Sinds toen zit ik niet meer zo lekker in mij vel. Ik doe aan topsport en wil dit jaar naar de EK onder de 18. Het probleem is dat ik helemaal niet lekker in min vel zit. De trainingen gaan slecht en tijdens het trainen moet ik heel de tijd denken aan hoe het verder gaat. Als ik met mij vriendinnen ben, ben ik ook niet zo vrolijk. Ik heb het aan een paar van min vriendinnen verteld. Van een paar van die vriendinnen zijn die ouders ook gescheiden. Ik moet vaak zomaar huilen. Dit wil ik helemaal niet.

Het gaat allemaal wel zonder ruzie gelukkig. Ik vind het ook zielig voor mijn vader, want hij wil helemaal niet scheiden. Ik zie hem al helemaal in zijn eentje aan tafel zitten als wij er niet zijn…Ook gaat het financieel allemaal heel lastig worden. Ik weet ook niet hoe het is om ineens een ander huis te hebben.
Hoe kan ik zorgen dat ik weer wat beter in mij vel kom? Ik wil weer gewoon gezellig zijn bij mijn vriendinnen en ik wil weer goed kunnen trainen..’

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
anoniem
anoniem
5 jaren geleden

wat vervelend van de scheiding,
ik heb een hele gekke tip maar bij werkte het wel: ga buiten staan en gil zo hard als je kan of gil zo hard als je kan in je kussen! daarna is al je woede weg, kinderen met gescheiden ouders zijn een soort pot denk ik, die wordt langzaam gevuld met emoties: verdriet, boosheid, ergenis enz. en soms zit de pot te vol en dan moet de pot weer geleegd worden en dat doe ik door te gillen. probeer jou soort prullebak te vinden waar je je pot kan legen.

succes, groetjes anoniem

Sanne
Sanne
5 jaren geleden

Bedankt voor de tips! Ik ga proberen te mediteren en alles van me af te schrijven.

Ik vind het fijn om te zien dat iemand echt de tijd neemt om mij tips te geven!

Femke
Femke
5 jaren geleden

Hoi Sanne, Bedankt voor je bericht hier op het forum! Heel goed dat je hier om advies komt vragen, want ik kan me voorstellen dat er meer mensen zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Nou ja, behalve dan dat je traint voor het EK. Dat kunnen maar weinig mensen zeggen, wel super tof! Ik kan me voorstellen dat je je gewoon niet meer kunt concentreren tijdens de trainingen en dat je er niet bij bent met je hoofd. Het is dan nog fijn dat de scheiding zonder ruzie gaat, maar het feit dat je ouders gaan scheiden is gewoonweg super… Lees verder »